Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Επιτακτική η ανάγκη διενέργειας νέου διαγωνισμού για την κατάταξη Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με το άρθρ. 20 του Ν. 4676/20 θεσπίστηκε η απευθείας κατάταξη Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Κυβερνητών και Μηχανικών, οι οποίοι θα προέρχονται από πτυχιούχους Πλοιάρχους και Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).

Η πρότασή μας αυτή είχε συμπεριληφθεί σε υπόμνημά μας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την αναγκαιότητα πρόσληψης Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ακολούθησε ο σχετικός διαγωνισμός και περί τα μέσα Νοέμβρη αναμένεται η αποφοίτηση των 101 νεοκαταταγέντων Σημαιοφόρων Λ.Σ. απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού, οι οποίοι θα στελεχώσουν άμεσα τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Σώματος.

Επειδή η κατάταξη Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή καθίσταται επιτακτική ώστε να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες αλλά και λόγω των αναμενόμενων προμηθειών, που θα αυξήσουν σημαντικά τη δύναμη των πλωτών μέσων τα επόμενα χρόνια, και επειδή η ενίσχυση-στήριξη των συναδέλφων μας, που υπηρετούν στα πλωτά μέσα του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκεται για την Ομοσπονδία μας σε υψηλή προτεραιότητα:

Καλούμε την ηγεσία μας να εκκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για νέο αντίστοιχο διαγωνισμό απευθείας κατάταξης Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών σύμφωνα με το άρθρ. 20 του Ν. 4676/20.

Για την Ομοσπονδία μας το σημαντικότερο παράγοντα των πλωτών μέσων αποτελεί το έμψυχο δυναμικό τους και κάθε πράξη ενίσχυσης-στήριξη των πληρωμάτων θα αναβαθμίσει και τη λειτουργία των πλωτών μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εξασφαλίζοντας αφενός την αποτελεσματικότερη επιχειρησιακή τους ικανότητα και αφετέρου την ομαλή και ασφαλή εργασία των στελεχών, που υπηρετούν σε αυτά.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναρκωτικά, όπλα και αρχαία έκρυβε σε τροχόσπιτο (εικόνες)

Αρχαιότητες τις οποίες σκόπευε να βγάλει στο “σφυρί” είχε στην κατοχή του ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής με οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής σε περιοχή της Ροδόπης, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων. Κατά την διάρκεια

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 21χρονη που παρασύρθηκε στην Καμάρα- Δωρίζει τα όργανά της η οικογένεια

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν», λέει η μητέρα του θύματος. Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Κώστας Κατσαφάδος : Το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης είναι το έργο της

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας, όπως και ο κόσμος, κινείται και σχεδιάζει έχοντας στο μυαλό της την αβεβαιότητα που κυριαρχεί γύρω από τις ευρύτερες

Λαρισαίος επιχειρηματίας κατασκεύασε ρομποτικό όχημα με σύστημα λέιζερ για την κατάρριψη drones

«Όραμά μας να δώσουμε σε κάθε χώρα τη δύναμη να αμυνθεί ενάντια σε πιθανές απειλές». Με αυτό το μότο ο επιχειρηματίας και εφευρέτης ρομποτικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Σούκος, κινείται και παράγει έργα, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την κατάρρευση drones.