Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ:”Υπηρεσιακοί παράγοντες με την αδράνειά τους συνθέτουν μια εικόνα δυσλειτουργίας της διοίκησης και υπονομεύουν συνεχώς κάθε προσπάθεια βελτίωσης, που αφορά στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.”

Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ:

Η Ομοσπονδία μας κλήθηκε στα Τακτικά Συμβούλια Μεταθέσεων 2022 μετά ψήφου και προσήλθε στις συνεδριάσεις με σκοπό να επικρατήσει η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στη διενέργεια των μεταθέσεων.

Η αρχική ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επιτέλους ξεκίνησαν τα εν λόγω συμβούλια εντός του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία χρονοδιαγράμματος επισκιάσθηκε από την παρατεταμένη καθυστέρηση ολοκλήρωσής τους.

Κατανοούμε πως οι εργασίες των Τακτικών Συμβουλίων απαιτούν αρκετές ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθούν και επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι ο διαθέσιμος χρόνος συμπιέζεται από τις αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις των μελών των Συμβουλίων αλλά και από έκτακτα συμβάντα όπου τα μέλη τους πρέπει να επιληφθούν.

Καμία πάντως συνθήκη δεν μας επιτρέπει ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. να δεχθούμε περαιτέρω  καθυστέρηση καθώς αυτή είναι ιδιαιτέρως μαρτυρική για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και καλλιεργεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των συναδέλφων μας.

Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη καταγράψει τις παρατηρήσεις της επί του ΠΔ 11/21 και θα προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις με αναγκαίες τροποποιήσεις επί αυτού.

Το αφήγημα ωστόσο ότι για όλα φταίει το ΠΔ, έχει ως στόχο να καλύψει τις πραγματικές αιτίες και υπευθύνους και να λειτουργήσει ως προπέτασμα καπνού για αυτούς. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αναπαράγεται από τους συνδιαμορφωτές του ίδιου του ΠΔ και δυστυχώς επικράτησε ως άποψη ακόμη και από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι εντούτοις είχαν την υπογραφή τους σε αυτό.

Είναι οι ίδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι:

  • απέστειλαν διαταγές μετάθεσης με την παράτυπη προϋπόθεση της παρουσίας αντικαταστάτη
  • δεν εκκίνησαν έγκαιρα τις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη λειτουργία του ΠΔ μεταθέσεων
  • δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τα Συμβούλια Μεταθέσεων
  • προετοίμαζαν εν κρυπτώ ενέργειες σε βάρος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την τροποποίηση του ΠΔ 81/12

Στην πραγματικότητα αυτοί οι Υπηρεσιακοί παράγοντες με την αδράνειά τους συνθέτουν μια εικόνα δυσλειτουργίας της διοίκησης και υπονομεύουν συνεχώς κάθε προσπάθεια βελτίωσης, που αφορά στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η σημερινή Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έχει εγκαταλείψει τον παραγοντισμό του παρελθόντος και έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο του αγώνα για τη βελτίωση και την εφαρμογή ενός δίκαιου συστήματος μεταθέσεων και αυτό όχι μόνο έχουμε το δικαίωμα να το ισχυριστούμε αλλά έχουμε και τη δυνατότητα να το αποδείξουμε!

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την επίσπευση των εργασιών των συμβουλίων μεταθέσεων με τις διαθέσιμες πιστώσεις ανά κατηγορία και την ολοκλήρωσή τους.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε να λαμβάνονται αποφάσεις στα συμβούλια μεταθέσεων και εν συνεχεία τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ να ωθούνται στην αποποίηση οδοιπορικών εξόδων προκειμένου να μετατεθούν όπως συνέβαινε επί σειρά ετών!

Για μια ακόμη φορά κάνουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργήσουμε στην καταστρατήγηση των διαδικασιών ή στην υιοθέτηση μεταβαλλόμενων παραδοχών όπως επίσης συνέβαινε επί σειρά ετών!

Τέλος, δεν πρόκειται να δεχθούμε τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να βρίσκονται σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια λόγω της αυξημένης αβελτηρίας και απραξίας αυτών, που ήταν υπεύθυνοι για την τήρηση των διαδικασιών.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός θα είναι εκτός στόχου για μεγάλο διάστημα

Αναθεωρείται προς τα πάνω έως και το τρίτο τρίμηνο του 2023 Αρνητικό ήταν το κλίμα σήμερα στις αγορές ομολόγων, καθώς η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξε, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις

Σε επιφυλακή Ελλάδα και Κύπρος για πρόκληση της Τουρκίας στις 15 Νοεμβρίου – Γιατί είναι κρίσιμη αυτή η ημέρα

Σε επιφυλακή δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο μονάχα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι κυπριακές καθώς εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει μια σειρά από προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ιδίως την 15η Νοεμβρίου ή τέλος πάντως εκείνες τις

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ ρεπορτάζ για πιλότο ελικοπτέρου που κρίθηκε ακατάλληλος

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Το προσωπικό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας υποβάλλεται σε υγειονομικό έλεγχο από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και παρακολουθεί την απαραίτητη εκπαίδευση με γραπτές εξετάσεις, ώστε να είναι ικανό για το

Κοκκάλας: Bάζουν εγκύους και παιδιά σε υπερφορτωμένα φουσκωτά με θυελλώδεις ανέμους

«Αντιμετωπίζουμε κάτι πρωτόγνωρο και διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Λέσβο, καθώς