Π.Ο.Ε.Σ.: Ενοποίηση Μετοχικών Ταμείων ΕΔ

ΘΕΜΑ:   Ενοποίηση Μετοχικών Ταμείων ΕΔ

ΣΧΕΤ. :   α.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 849/2023 έγγραφό μας

β.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 393/2024 έγγραφό μας

Κύριε Υπουργέ.

Η Ομοσπονδία μας τους τελευταίους μήνες αναδεικνύει σθεναρά και με στοιχεία το μείζον ζήτημα της ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ, προσπάθεια που έχει επιβεβαιωθεί διά της διαρροής μέσα από το έγγραφο των «Οδικών Χαρτών», το οποίο δείχνει να υλοποιείται βήμα-βήμα. Είμαστε ιδιαίτερα περιχαρείς που συνειδητοποιούμε μέρα με τη μέρα με αυξανόμενους ρυθμούς ότι προσπάθειές μας έχουν βρει πολλούς υποστηρικτές, ακόμα και από κατευθύνσεις που δεν περιμέναμε.

Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες μας, χθες (4/7) έλαβε χώρα Συμβούλιο Άμυνας (Σ.ΑΜ.)  με τη συμμετοχή των Προέδρων των ΔΣ  των τριών Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ, και των Διευθυντών του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), του Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ). Όπως εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς, το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενοποίηση σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων, ή πιο σωστά «η πιθανότητα της διαχείρισης της περιουσίας της ακίνητης περιουσίας από τον ενιαίο φορέα διαχείρισης των ακινήτων του νέου Ταμείου των ακινήτων του ΥΠΕΘΑ», ενέργεια αρμοδιότητας ΥΦΕΘΑ και ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τον προγραμματισμό των Οδικών Χαρτών», η δημιουργία του προαναφερθέντος φορέα (που θα είναι ΝΠΔΔ) προϋποθέτει την ενοποίηση των ανωτέρω Ταμείων και βρίσκεται στη «φάση ‘’Α’’» του προγραμματισμού. Αυτό συνεπάγεται ότι χθες είχαμε την επίσημη έναρξη των ενεργειών ενοποίησης.

Ασφαλώς δεν αναμένουμε από μία κυβέρνηση που νομιμοποίησε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με νόμο, δίχως να έχει μεσολαβήσει αναθεώρηση του Συντάγματος, να σεβαστεί τη βούληση των δωρητών, καθόσον υπάρχουν δωρεές, ή το νομικό καθεστώς που προκύπτει από τις διαθήκες, όσον αφορά τα κληροδοτήματα, αμφότεροι πολύ ισχυροί νομικοί πυλώνες. Ούτε αναμένουμε, βεβαίως, να αναλογιστεί την τεράστια ζημία που θα προκαλέσει στους μετόχους και μερισματούχους και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους. Από μία κυβέρνηση που αποδεικνύει στην πράξη ότι ψάχνει εναγωνίως για πόρους, δεν αναμένουμε τίποτα λιγότερο από μια πλήρη ισοπέδωση που θα βαπτιστεί με κάποια ελκυστική λέξη και θα συνοδευτεί από ένα αντίστοιχο αφήγημα αξιοθαύμαστης επιτυχίας.

Κύριε Υπουργέ.

Το γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρξαν κι άλλες αντίστοιχες προσπάθειες αλλά απέτυχαν παταγωδώς δεν αναμένουμε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στις προσπάθειές σας. Αντίστοιχα θεωρούμε ότι θα υποβαθμίσετε και την οργισμένη αντίδραση που γνωρίζετε ότι θα προκαλέσετε.

Η ΠΟΕΣ δεν είναι φορέας χειροκροτητών για να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η ΠΟΕΣ είναι ο μόνος φορέας που υπερασπίζεται στην πράξη τα συμφέρονται των στρατιωτικών και για το λόγο αυτό καλούμε σε συστράτευση κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, εν όψει των ενεργειών που έχουμε ιστορικό χρέος να αναλάβουμε, υπερασπιζόμενοι όχι απλώς τα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων μας, αλλά και το ίδιο το μέλλον των παιδιών μας, των οικογενειών μας, εφόσον η προσπάθεια εκποίησης ή αφαίμαξης συνεχιστεί. Τα περιουσιακά στοιχεία των ΜΤ ανήκουν στα Ταμεία.

Εφόσον εμμένετε στην επιλογή σας να σπείρετε ανέμους, να γνωρίζετε ότι θα θερίσετε θύελλες. Σας καλούμε να κάνετε πίσω πριν είναι αργά.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την κατεπείγουσα ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο