Πότε θα πληρωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε αυτούς που δεν έλαβαν φέτος αύξηση στη σύνταξή τους.

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως θα υπάρχει μία έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως και όλο το επιτελείο του υπουργείου τόνισε πως στο επίκεντρο βρίσκεται η ενίσχυση των εισοδημάτων, αλλά και οι παρεμβάσεις που κάνει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας. «Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση ανεργίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «που καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέων, των συνταξιούχων των ΑμεΑ» σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζοντας πως έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος απονομής των συντάξεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο