Π.Ο.Λ : Τελικά η ανομία στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν έχει τελειωμό, αλλά οι πανηγυρισμοί καλά κρατούν!

Ανακοίνωση πολ

Τι και αν όλα τα στελέχη ζουν με το άγχος των μεταθέσεων.

Θα γίνουν μεταθέσεις για το 2023 ή δεν θα γίνουν ;

Θα φύγουν από το νησί όπως τους είχαν πει ,αφού έχουν εκπληρώσει την υποχρεωτική πενταετία ή είναι ακόμη ένα παραμύθι;

Θα επιστρέψουν στους τόπους συμφερόντων τους ή για άλλη μια χρονιά δεν θα εκτελεστούν μεταθέσεις;

Τι και αν τα συμβούλια τακτικών μεταθέσεων προβλέπεται να συγκαλούνται εντός του Ιανουαρίου και τα αποτελέσματα αυτών να κυρώνονται εντός του μηνός Φεβρουαρίου με απόφαση η οποία εκδίδεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τι και αν τον μήνα Οκτώβριο εκάστου έτους καταρτίζονται από τη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ανακοινώνονται με απόφαση η οποία εκδίδεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι πίνακες των κενών θέσεων όπως αυτές διαμορφώνονται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

Τι και αν η χρονική διάρκεια της διαδικασίας των τακτικών μεταθέσεων αρχίζει τον μήνα Οκτώβριο εκάστου έτους και ολοκληρώνεται τον μήνα Φεβρουάριο του επομένου έτους.

Για άλλη μία χρονιά διαπιστώνεται παρέκκλιση από την εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 11/21, όπου εκτός των υπολοίπων αυθαίρετων ερμηνειών που έως σήμερα έχουμε καταγγείλει (εδώ) και ενώ δεν έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες των συμβουλίων για τις τακτικές μεταθέσεις ‘έτους 2023, με την υπογραφή του ΥΝΑΝΠ κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη εξεδόθη την 06 Φεβρουαρίου Υπουργική απόφαση (580 Β΄/2023) με την οποία τροποποιείται ο αριθμ. 88/2021 Κανονισμός «Κατανομή οργανικών θέσεων προσωπικού στις οργανικές μονάδες Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Βέβαια αυτό είναι το λιγότερο αφού ενώ έχουν εκπνεύσει όλα τα χρονικά περιθώριά της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των τακτικών μεταθέσεων και της κύρωσης αυτών ,  έρχεται την 10-03-2023 νέα απόφαση από τον κ. ΥΝΑΝΠ που τροποποιεί τον πίνακα των κενών θέσεων για την διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 και με νεότερη διαταγή θα δοθούν οδηγίες μόνο ως προς το υπόχρεο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , για την εκ νέου δήλωση εναλλακτικών υπηρεσιών, δηλαδή για όλα τα στελέχη που εντάσσονται στην διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων!

Εν κατακλείδι διαπιστώνεται ότι με υπογραφή του Υπουργού κ.Πλακιωτάκη διατάσσεται παράτυπα η παραποίηση της διαδικασίας των τακτικών μεταθέσεων αφού όπως προαναφέραμε προβλέπεται ρητώς από το Π.Δ. 11/21 να εκδίδονται οι πίνακες των κενών θέσεων όπως  διαμορφώνονται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου πριν την έναρξη του χρονικού διαστήματος της διενέργειας των τακτικών μεταθέσεων και η εφαρμογή της τροποποίησης του κανονισμού 88/2021 θα μπορούσε νομιμότατα να εφαρμοστεί για τις τακτικές μεταθέσεις του 2024.

Πλέον μετά από 3 χρόνια με τόσες ανακοινώσεις ,επισημάνσεις μας και καταγγελίες κανείς δεν μπορεί να πει «δεν γνώριζα» ενώ είναι ξεκάθαρο πως η μη διενέργεια των μεταθέσεων μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα και η μη τήρηση του Π.Δ μεταθέσεων 11 /21 είναι εσκεμμένη και προσχεδιασμένη .

Για άλλη μία χρονιά θα γίνουμε μάρτυρες της αδυναμίας εφαρμογής του Π.Δ  μεταθέσεων καθώς και της παράτασης του εγκλωβισμού των στελεχών στα νησιά, , όμως η βιομηχανία των αποσπάσεων καλά κρατεί .

Κάνοντας την αυτοκριτική μας νιώθουμε υπερήφανοι που δεν βγάζει μαζί μας φωτογραφίες ο κ.Πλακιωτάκης , που δεν είμαστε εμείς αυτοί που συνδιαλέγεται πριν νομοθετήσει, που δεν πανηγυρίσαμε ότι με δική μας παρέμβαση εκδόθηκε η νέα αυτή απόφαση που θα εγκλωβίσει για 4η συνεχόμενη χρονιά τους συναδέλφους στα νησιά και για ακόμη μία χρονιά δεν θα γίνουν τακτικές μεταθέσεις καταρρίπτοντας κάθε αρνητικό ρεκόρ .

Ως Π.Ο.Λ. θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ακολουθώντας τις αυθεντικές ηθικές αξίες της εκπροσώπησης των συναδέλφων .

 

                                                                   Για το ΔΣ

%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχέδια των κολοσσών της κρουαζιέρας για την Eλλάδα

Eίναι η χώρα, η οποία εγκαίρως υιοθέτησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα το 2021 και έδωσε τη δυνατότητα επανεκκίνησης του κλάδου, γεγονός που σταμάτησε την οικονομική αιμορραγία των εταιριών. Kαι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι και το επιβραβεύουν εντάσσοντας την χώρα μας στα

Έβρος: Τούρκοι απομάκρυναν μετανάστες από νησίδα κοντά στη Ν. Βύσσα

Ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει την κινητικότητα στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκε κοντά στη Νέα Βύσσα. Στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο ποταμό. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος

Ρόδος: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πλοία

Aναστάτωση επικρατεί στο λιμάνι της Ρόδου καθώς έγινε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα πλοία Διαγόρας και Blue Galaxy. Σύμφωνα με τη rodiaki, το πλοίο Διαγόρας που αναχώρησε στις τρεις για το προγραμματισμένο του ταξίδι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι της

Α/ΓΕΕΘΑ: Τίμησε τους Έλληνες κομάντος που απεγκλώβισαν αμάχους από το Σουδάν – Συγκλονιστικό βίντεο της επιχείρησης

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023 ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απένειμε την Ηθική Αμοιβή της «Ευφήμου Μνείας» στα Στελέχη  που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και ξένων πολιτών από το Σουδάν, σε τελετή που έλαβε χώρα στην έδρα της Διακλαδικής Διοίκησης

Μετάβαση στο περιεχόμενο