Παναγιωτόπουλος: Αύξηση 60% στις μεταναστευτικές ροές – «Καμπανάκι» για την Κρήτη

 Από Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο φέτος σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2023 έχουμε αύξηση στις μεταναστευτικές ροές κατά 60% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Προστασίας του Πολίτη», δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέφερε πως έχουμε δραματικά αυξημένες ροές και από την Βόρεια Αφρική τους τελευταίους μήνες, λέγοντας πως ενώ πέρυσι όλη τη χρονιά στην Κρήτη είχαμε 77 αυξήσεις από Λιβύη και Αίγυπτο, φέτος έχουμε ήδη 2800.
Παρόλα αυτά, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε πως αυτή η εικόνα «δεν συνιστά κρίση» και πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

«Η μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχουμε οριακή μείωση στο Βόρειο Αιγαίο και στα χερσαία σύνορα κυρίως στον Έβρο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέφερε πως σε σύσκεψη με το υπουργείο Δικαιοσύνης, συζητήθηκε «η αυστηροποίηση ποινών όχι μόνο για τους εγκεφάλους των λαθροδιακινητών, αλλά και σε όσους οδηγούν τα ταχύπλοα», ενώ σε σύσκεψη με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, έπεσε στο τραπέζι η αύξηση της παρουσίας των αρχών στα χερσαία σύνορα και στα νησιά του Αιγαίου.

Για την Τουρκία, τόνισε πως πάγια θέση της ελληνικής πλευράς είναι πως η γείτονας πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία για τις επιστροφές.

Πηγή: ekriti.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις