Πανδημία: Φρένο Μητσοτάκη στη Βαβέλ των τηλεπαραθύρων

Να βάλει φρένο στην πολυφωνία, όπως αυτή ξετυλίγεται καθημερινά στα τηλεπαράθυρα τόσο από υπουργούς όσο και από γιατρούς, θα επιχειρήσει σήμερα με τον τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που κάθε πρωί στα κανάλια και στα ραδιόφωνα στέλνονται διαρκώς αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες, που τελικά δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι στη ζωή τους. Σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο, που η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της και είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει αυτή η νέα έξαρση, ο πρωθυπουργός θέλει να θέσει ένα σαφές πλαίσιο έως τα Χριστούγεννα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες πού βαδίζουμε και ποιες είναι οι πραγματικές κυβερνητικές προθέσεις.

Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη σε επίπεδο επικοινωνίας, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, με κάποιους να μιλούν για νέα μέτρα, αντιφατικούς μεταξύ τους περιορισμούς, ακόμα και για lockdown. Χθες, για παράδειγμα, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων, χωρίς να αναφέρει ποια μπορεί να είναι αυτά. Ενα 24ωρο πριν, η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθεί το μέτρο των rapid tests για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ.

Νωρίτερα είχε υπάρξει η αναφορά του γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάση Κοντογιώργη, ο οποίος είχε αναφέρει πως εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ, για να τον «αδειάσει» λίγο μετά η κ. Γκάγκα, που χαρακτήρισε το μέτρο ανώφελο. Η κυβερνητική Βαβέλ δεν έχει τέλος αν ψάξει κανείς τις δηλώσεις μόνο της τελευταίας εβδομάδας. Για παράδειγμα, ο κ. Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως ο ίδιος θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιβληθεί, στα πρότυπα της Αυστρίας, lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, κάτι που όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι στις κυβερνητικές προθέσεις. Αν στα παραπάνω προστεθούν και οι γιατροί που εμφανίζονται καθημερινά στα τηλεπαράθυρα και λένε εντελώς αντικρουόμενα πράγματα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα την αναγκαιότητα να μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να θέσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο.

Αναμένεται να καταστεί σαφές πως δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί έως τα Χριστούγεννα και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε lockdown ανεμβολίαστων.

«Οχι» σε νέα μέτρα

Σε όλη αυτή την κατάσταση, λοιπόν, θα επιχειρήσει να βάλει τέλος ο πρωθυπουργός περιγράφοντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και κυρίως παρουσιάζοντας το ακριβές πλαίσιο έως τα Χριστούγεννα, με τα τωρινά τουλάχιστον δεδομένα. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα έως τις γιορτές και πως η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε lockdown ανεμβολίαστων, όπως κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το τηλεοπτικό διάγγελμα θα έχει βεβαίως ως κεντρικό μήνυμα την αύξηση του εμβολιασμού, που είναι βασικό στοίχημα για την κυβέρνηση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης να προαναγγείλει την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης για τους άνω των 65 ετών, τονίζοντας πως σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

https://www.kathimerini.gr/

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βόμβες» από τον πρώην επικεφαλής της Frontex: «ΜΚΟ, Σόρος και Τουρκία πίσω από την απομάκρυνσή μου»

Στη συνέντευξη του Fabrice Leggeri στη Le Figaro με τίτλο «Οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ο αξιωματούχος επανέρχεται στους λόγους της αποχώρησής του από την υπηρεσία αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αυτό συνέβη λόγω

Η ώσμωση τρόμου και εγκλήματος στις φυλακές

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Γράφει 0 κ. Μάνος Καραγιάννης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και reader στη Διεθνή Ασφάλεια στο King’s College, London. Οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» καταδεικνύουν τη ριζική μετάλλαξη της ελληνικής τρομοκρατίας. Εδώ και

Εταιρεία πυροτεχνουργών

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Ανοικτό αφήνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το ενδεχόμενο οι δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθησαν προ ημερών για εμπλοκή στην αποστολή του δέματος-βόμβας στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης (12 Φεβρουαρίου 2024) να έχουν ανάμειξη

Καυτός Μάρτιος στο Αιγαίο – Αυξάνονται οι πιέσεις στα θαλάσσια σύνορα

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σε διαρκή συναγερμό θα βρίσκονται το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα για όλο τον Μάρτιο, αφού συγκλίνουσες πληροφορίες και ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση πως θα είναι ένας δύσκολος μήνας σε ό,τι αφορά τις πιέσεις από

Μετάβαση στο περιεχόμενο