Παραγωγικές Σχολές: Αύξηση των Οργανικών θέσεων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ;

Με την δημοσίευση των νέων Π.Δ. για την Οργάνωση και Λειτουργία των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με σκοπό -υποτίθεται- τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εισαγωγής και εκπαίδευσης των εισερχομένων στις τάξεις του Λ.Σ., διαφαίνεται στην πραγματικότητα ότι δημιουργούνται -διευρύνονται και οι Υπηρεσίες υποστήριξης των Παραγωγικών Σχολών του Λ.Σ..

Ειδικότερα, στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. εκτός από τον Διοικητή και Υποδιοικητή (πουθα προέρχονται από το Π.Ν.) απαιτείται από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ η στελέχωση του Επιτελείου, που θα διαρθρώνεται από:

α. Την Διεύθυνση Σπουδών.

β. Το Τμήμα Διοίκησης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

γ. Το Τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών.

δ. την Διαχείριση Χρηματικού – Υλικού

Αναλογικά και για την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων απαιτείται η πλήρωση θέσεων και η στελέχωση Γραφείων-Υπηρεσιών όπως του Διοικητή, Υποδιοικητή, της Διεύθυνσης Σπουδών – Διευθυντή Σπουδών, του Υπασπιστή – Οπλονόμου, του Γραφείο Γραμματείας – Οπλονομείου, του Γραφείου Οικονομικής Διαχείρισης, της Υγειονομικής Υπηρεσίας, του Αξιωματικού Αθλητισμού, του Αξιωματικού Οπλοτεχνικής και Οπλισμού.

Θα περίμενε κανείς, ότι για την στελέχωση των παραπάνω Υπηρεσιών με ικανό αριθμό στελεχών θα γινόταν ιδιαίτερος λόγος στα Π.Δ, που δημοσιεύθηκαν.

Πουθενά δεν αναφέρεται στα Π.Δ. ότι θα αυξηθούν οι Οργανικές Θέσεις του Λ.Σ. προκειμένου καλυφθούν οι ανάγκες των σχολών, όπως έγινε με άλλες Υπηρεσίες (π.χ. ΔΑΛ, ΑΕΝ κ.λ.π.)

Πουθενά δεν αναφέρονται και οι τυχόν ιδιαίτερες προϋποθέσεις και προσόντα για το προσωπικό που θα κληθεί να στελεχώσει τις Υπηρεσίες διοικητικής Υποστήριξης των Σχολών.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία θα αρκεστούν, να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες Παραγωγικές Σχολές με 4 και 5 άτομα, που αντίστοιχα υπηρετούν σε αυτές σήμερα

Ούτε ότι θα ξεγυμνωθούν Λιμενικές Αρχές, για να καλυφθούν για μία ακόμη φορά εκ των ενόντων οι νέες ανάγκες στις Παραγωγικές Σχολές

Απαιτείται να δοθεί άμεσα απάντηση.

Διαφορετικά θα δικαιωθούν για ακόμη μία φορά οι διατυπωθείσες επιφυλάξεις και θα επιβεβαιωθεί η άποψη για την πρόχειρη αντιμετώπιση τόσο σοβαρών θεμάτων του Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ από πλευράς της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού και τίποτε άλλο;

Πυροτεχνήματα μέσα στο κατακαλόκαιρο;

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. ελληνική ναυτιλία και Μόσχα

Νέα προβλήματα στην ελληνική ναυτιλία -και ειδικά στις εταιρίες που πρωταγωνιστούν στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου προς τρίτες χώρες- θα προκαλέσει το 12ο «πακέτο» κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Μόσχας το οποίο προγραμματίζεται να υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 14ης-15ης Δεκεμβρίου.

«Η Ελλάδα να είναι παρούσα στην Ερυθρά θάλασσα»

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» H Ερυθρά Θάλασσα, μήκους 1.400 ναυτικών μιλίων από το Σουέζ μέχρι τον πορθμό του Μπαμπ ελ Μαντέμπ, είναι καίριας σημασίας θαλάσσια λεωφόρος, από εμπορική και ενεργειακή άποψη για την Ευρώπη και την Ασία. Τη σημασία της

Προειδοποίηση ασφαλείας για τα εμπορικά πλοία

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η διεθνής ναυτιλία ζητά περισσότερη στρατιωτική προστασία στις θαλάσσιες διαδρομές στη Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες προκάλεσαν φόβους για νέες διαταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού εφοδιασμού. Η ανησυχία

Εντός Δεκεμβρίου ξεκινά η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Έβρο

Εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσει να υψώνεται σταδιακά ο νέος φράχτης, μήκους 35 χλμ. στον Έβρο. Την ίδια ώρα που οι περιπολίες στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι μεταναστευτικές ροές

Μετάβαση στο περιεχόμενο