Παραλαβή 3 μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones)

Στην παραλαβή τριών (03) μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προέβη την Τρίτη 05/09/2023, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, κατόπιν υπογραφής της συμφωνίας στις 29-08-2023 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον αρμόδιο Υπουργό Mιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ο εν λόγω εξοπλισμός παρεδόθη στον Διοικητή της 5ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε χώρο του λιμένα Πάτρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.
Ο ανωτέρω εξοπλισμός διατέθηκε στις Λιμενικές Αρχές Πάτρας, Κατακόλου και Μεσολογγίου και πρόκειται να συντελέσει στην ενίσχυση της επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ανωτέρω  Λιμενικών Αρχών στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου και επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.