Παράτυποι μετανάστες από το Τσεσμέ εντοπίστηκαν σε σκάφος σε Μαρίνα του Λαυρίου

Λαύριο: Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει παράνομη είσοδο στη χώρα εντοπίστηκαν εντός σκάφους στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας στο Λιμάνι του Λαυρίου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κ.Λ. Λαυρίου, αξιοποιώντας πληροφορίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και της Λιμενικής Αρχής Άνδρου, διενήργησαν έλεγχο σε Ι/Φ σκάφος σημαίας Πολωνίας που κατέπλευσε στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας του λιμένα Λαυρίου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες προερχόμενο από Τσεσμέ Τουρκίας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός κυβερνήτης και ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους μετέφεραν παράνομα πέντε (05) αλλοδαπούς, πραγματοποιώντας παράνομη είσοδο στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, καθώς επίσης και διευκόλυναν την μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, οπότε και συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 83 του ν. 3386/2005, του άρθρου 187 Π.Κ. “εγκληματική οργάνωση” και των άρθρων 29 και 30 του ν. 4251/2014. Για την παράνομη μεταφορά τους αυτή, φέρεται να πλήρωσαν συνολικά ποσό αξίας είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Επιπροσθέτως, στην κατοχή του ιδιοκτήτη του σκάφους εντοπίστηκε ποσότητα επτά γραμμαρίων (7gr) ύποπτων ναρκωτικών ουσιών, η οποία κατασχέθηκε.

Επίσης, από Κ.Λ. Λαυρίου κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος, ένα (01) εκμισθωμένο Ε.Ι.Χ. όχημα, δύο (02) tablets ,τρία (03) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εννιακοσίων εξήντα πέντε (3.965,00) ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κ.Λ. Λαυρίου, ενώ οι προαναφερθέντες πέντε (05) αλλοδαποί θα παραδοθούν στην ΕΛ.ΑΣ/Τμ. Αλλοδαπών για την εφαρμογή διοικητικών μέτρων εις βάρος τους.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων σε προγενέστερες υποθέσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, όπως επίσης και την συνεργασία αυτών με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία: Με την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, Σουηδία και Φινλανδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους»

Η Φινλανδία και η Σουηδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους» μέτρων «αντιποίνων» της Ρωσίας αφού γίνουν κράτη μέλη του NATO, διεμήνυσε χθες Τρίτη ο Ρώσος πρεσβευτής στη Στοκχόλμη, επαναφέροντας στο προσκήνιο την απειλητική ρητορική της Μόσχας. «Μετά την ένταξη της

Δημόσιο: Ποιοι οι δικαιούχοι πριμ παραγωγικότητας ως 15% του βασικού μισθού

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας σε υπαλλήλους στο Δημόσιο. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο τα κριτήρια απονομής και τον τρόπο υπολογισμού του συστήματος κινήτρων και

Οι 53 μέρες που θα κρίνουν τις κάλπες – Με ποιους στόχους προσέρχονται τα κόμματα

Σε 53 ημέρες θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αφού το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και των εκλογών της δεύτερης κάλπης, αρχές Ιουλίου, εφόσον αυτές χρειαστούν. Τα κόμματα προσέρχονται

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Γρίφος το άνοιγμα της παραλίας – Διίστανται οι απόψεις των επιστημόνων

Έναν δυσεπίλυτο γρίφο καλούνται να λύσουν μέσα στον επόμενο μήνα οι αρμόδιοι φορείς που είναι υπεύθυνοι για μια από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου, το Ναυάγιο της Ζακύνθου, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή

Μετάβαση στο περιεχόμενο