Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

● Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εντός της ΣΣΕ, κατά την οποία μνημονεύτηκαν τα ονόματα των εκλιπόντων Αξιωματικών Τάξης 1983.
● Προβολή οπτικοακουστικού υλικού με δράσεις του Συνδέσμου της Τάξης.
● Χαιρετισμό από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
● Παρουσίαση της Βασικής Ενημέρωσης της ΣΣΕ.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την χαρά και την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρέθηκε ανάμεσα στους συμμαθητές με τους οποίους 43 χρόνια πριν τους ένωσε η κοινή επιθυμία και το μεγάλο όνειρο να εισέλθουν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για να γίνουν Αξιωματικοί.

Έκανε επίσης σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Τάξης 1983, από την 20η Σεπτεμβρίου του 1979 που εισήλθαν στην παλαιά Σχολή στο Πεδίο του Άρεως στην μετεγκατάσταση της Σχολής στην σημερινή της έδρα με την Τάξη 1983 να είναι η πρώτη Διοικούσα της νέας Σχολής, στα 4 χρόνια κοινής διαβίωσης, εκπαίδευσης, δυσκολιών και συγκινήσεων, μέχρι και την 25η Ιουλίου του 1983 που ορκίστηκαν Ανθυπολοχαγοί και ο καθένας ακολούθησε την προσωπική διαδρομή του.

Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ιερό και ακατάλυτο δεσμό μεταξύ συμμαθητών που ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία, και μέσα από την φοίτησή τους στην Σχολή αλλά και κατά την μακροχρόνια υπηρεσία τους στον Ελληνικό Στρατό, δέθηκαν με παντοτινούς δεσμούς συναδελφικότητας και ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Απέτισε επίσης φόρο τιμής στους Διοικητές και στο διδακτικό προσωπικό όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, τόσο στην Σχολή όσο και αργότερα στον στρατιωτικό βίο, καθώς και στους συμμαθητές της Τάξης 1983 που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Τέλος, αναφέρθηκε στην εξέλιξη και αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε επίπεδο προσωπικού, οργάνωσης, εξοπλισμών, υποδομών, καθώς και στον τομέα των διεθνών συνεργασιών και συμμαχιών με φίλους, εταίρους και συμμάχους που καθιστούν την Χώρα μας πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και πέραν αυτών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναλλακτικά καύσιμα: Τα μέτρα που λύνουν τον γόρδιο δεσμό

Τον «γόρδιο δεσμό» της μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία και της εισαγωγής εναλλακτικών καυσίμων μηδενικών ή σχεδόν μηδενικών ρύπων που θα εξυπηρετεί το σύνολο του ναυτιλιακού κλάδου θα επιδιώξει να λύσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός στη συνεδρίαση της Επιτροπής

Γαύδος – Συνεχείς οι ροές μεταναστών! Δημοσίευμα Deutsche Welle: “Θα γίνει η Γαύδος δεύτερη Λαμπεντούζα;”

Το Σάββατο η Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε στη Γαύδο, νότια της Κρήτης, ένα ακόμη σκάφος με μετανάστες, το οποίο κατευθυνόταν προς την Ελλάδα, με τις αρχές να διασώζουν τους 25 επιβαίνοντες. «Το ειδυλλιακό νησί της Γαύδου γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικό για τους διακινητές που

Κρήτη: Δύο συλλήψεις μετά την επιχείρηση διάσωσης 85 μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και διάσωση 85 επιβαινόντων σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 49 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων της Κρήτης από δεξαμενόπλοιο σημαίας Παναμά υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου του

Απεγκλωβισμός 42 ατόμων από τη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς στη Λέσβο – Εντοπίστηκαν 25 αλλοδαποί στη Γαύδο

Τις πρωινές ώρες χθες, Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε μεγάλο αριθμό αλλοδαπών στη νησίδα Μπαρμπαλιάς της Λέσβου. Αμέσως καθελκύστηκε το βοηθητικό σκάφος του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προσέγγισε στη νησίδα και με τη συνδρομή της Ελληνικής

Μετάβαση στο περιεχόμενο