Παρουσιάσθηκαν τα σχέδια εφοδιασμού των πλοίων με LNG στο λιμάνι των Πατρών

Το σενάριο συνύπαρξης αγωγών και πλοίων ανεφοδιασμού για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εξέτασαν οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση διάδοσης της δράσης Poseidon Med II, στο λιμάνι των Πατρών.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών είχε την τιμή να διοργανώσει την τελευταία εκδήλωση διάδοσης της δράσης Poseidon Med II, μόλις μία εβδομάδα πριν από την ολοκλήρωσή της. Ο δορυφορικός λιμένας του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από την ΕΕ συγκέντρωσε βασικούς ενδιαφερόμενους και τοπικούς φορείς για να ενημερωθούν για τα ορόσημα της συγχρηματοδοτούμενης από την Ε.Ε. Δράση και να υποβάλουν την τελική τους ανατροφοδότηση στους εκπροσώπους του Οργανισμού Lloyd’s Register και των Rogan & Συνεργάτες, οι οποίοι είναι επίσης εταίροι στο Poseidon Med II.

Ο κ. Σταύρος Αντύπας, Διευθυντής Ανάπτυξης και Διευθυντής Έργου εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, σημείωσε ότι ο Οργανισμός Λιμένος θα επιδιώξει ευκαιρίες χρηματοδότησης εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας προκειμένου να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα υποδομής.

Στη συνέχεια αφού παρουσιάστηκε η θέση για τον ανεφοδιασμό LNG εντός του λιμένα και εξηγήθηκε το πώς επιλέχθηκε ως η βέλτιστη λύση, οι συμμετέχοντες συζήτησαν το σενάριο συνύπαρξης αγωγών και πλοίων ανεφοδιασμού για την προμήθεια LNG. Η κα Άννα Αποστολοπούλου, EU Projects Leader & Offshore Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, και Project Manager της Δράσης για λογαριασμό του Lloyd’s Register, διευκρίνισε ότι ο ανεφοδιασμός δεν θα «ενοχλήσει» καμία από τις άλλες ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται εντός του λιμένα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε εισερχόμενο πλοίο θα ελλιμενίζεται στην προβλεπόμενη θέση και το πλοίο τροφοδοσίας LNG θα προχωρά στον ανεφοδιασμό παράλληλα με οποιεσδήποτε εργασίες φόρτωσης/εκφόρτωσης πραγματοποιούνται εντός της περιοχής του λιμένα.

Οι παρουσιάσεις επικεντρώθηκαν επίσης στα βασικά χαρακτηριστικά του LNG, στο Προεδρικό Διάταγμα για τoν ασφαλή ανεφοδιασμό πλοίων με LNG, στις εκπαιδευτικές ικανότητες, στα εγχειρίδια λιμένων και στο masterplan του λιμένα για την υποδοχή του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Τσώνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών καλωσόρισε θερμά τους συμμετέχοντες στην ψηφιακή εκδήλωση ευχαριστώντας όλους τους εταίρους για τα παραδοτέα και τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν που θα προσφέρουν την ευκαιρία στο λιμάνι να γίνει μέρος της νέας πράσινης εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθυστερημένη αφύπνιση της Δύσης

Εμείς βράζουμε στο ζουμί μας και βγάζουμε τα μάτια μας.  Γύρω μας, όμως, συμβαίνουν πράγματα που είναι σημαντικά αλλά και απρόβλεπτα, και μας αφορούν.  Η Τουρκία μοιάζει να τράβηξε το σχοινί στις σχέσεις της με τη Δύση παραπάνω από όσο

Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα από την Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν «απόβαση» σε τούρκικο λιμάνι με τον τελικό τους προορισμό να παραμένει άγνωστος. Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει για την ακρίβεια 3.968 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη -Προς στήριξη το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να κλείσει άμεσα το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και εμφανίζονται

Οι ένστολοι που θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για εκλογές ανάμεσα στους 350 υποψήφιους είναι και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: – Γεώργιος Φεστερίδης απόστρατος αστυνομικός στην Α’ Θεσσαλονίκης – Βασίλης Γκαλογιάννης Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ –