ΠΑΣΟΚ: Από το πρωί ψηφίζουν για όνομα, σύμβολο και εκλογή συνέδρων

Από τις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εσωκομματική ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το βράδυ.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ: «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» -με σήμα τον πράσινο ήλιο- και «ΚΙΝΑΛ» είναι τα δυο ψηφοδέλτια από τα οποία έχουν να επιλέξουν τα μέλη του κόμματος που θα προσέλθουν στις κάλπες. Όλα δείχνουν πως το πρώτο ψηφοδέλτιο θα επικρατήσει και, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά. Το iEidiseis έγραψε χθες για το παρασκήνιο και την υπόγεια αντιπαράθεση για το νέο όνομα του κόμματος.

ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ: Το δημοψήφισμα για το όνομα υπήρξε προεκλογική δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη και επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί μαζί με την εκλογή συνέδρων και των ηγεσιών των κομματικών οργανώσεων προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή, καθώς το όνομα και το σήμα εκτιμάται ότι θα συγκινήσουν ένα κόμμα να πάει στην κάλπη. Στόχος της ηγεσίας είναι να προσέλθουν πάνω από 100.00 (εκ των περισσότερων από 270.000 που ψήφισαν για εκλογή ηγεσίας, αλλά που μεταξύ αυτών υπήρξαν και οι φίλοι, που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτή την ψηφοφορία), για να επιβεβαιωθεί η δυναμική από την εκλογή Ανδρουλάκη. Όλα δείχνουν πως ο στόχος να προσέλθουν σήμερα στην κάλπη 1000.000 μέλη είναι απολύτως εφικτός.

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο συσχετισμός δύναμης που θα προκύψει από την εσωκομματική κάλπη θα δείξει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος (20-22 Μαΐου) είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν σε ποσοστό άνω του 70%, ίσως και 80%, εκτιμάται ότι θα πρόσκεινται στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αποτέλεσμα στο επικείμενο Συνέδριο ο νέος αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη να κινηθεί με τα χέρια του απολύτως ελεύθερα.

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Όπως έχει αποκαλύψει το iEidiseis, ο Νίκος Χριστοδουλάκης συγγράφει το Σχέδιο Προγράμματος του κόμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο του κόμματος.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ιστορικό βύθισης του “Ναύαρχος Κουντουριώτης” στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος (Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο https://www.wreckhistory.com ) Το “Ναύαρχος Κουντουριώτης” καθελκύστηκε ως “War Charger” στις 18 Αυγούστου του 1918, και παρόλο που είχε σύντομη επιχειρησιακή ζωή μιας και ταξίδεψε  για μόλις τρία χρόνια, οι ατυχίες του ξεκίνησαν πριν καν

Σκάφος ΑΤ 35: Το πρώτο Ελληνικό φουσκωτό κατασκευασμένο από 100% ναυπηγικό αλουμίνιο

Ο Γιάννης και ο Μάρκος, ιδρυτές της Alpha Tango, γνωρίστηκαν το 2013 σαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης όπου σπούδαζαν μηχανολόγοι ναυπηγοί. Το όραμα τους ήταν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό σκάφος και να το βγάλουν σε παραγωγή. Πρώτη παρουσίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έβγαλε τον Πολάκη από συντονιστή – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από την θέση του συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου, τοποθετώντας τον ωστόσο ως τομεάρχης στον τομέα Διάφανειας, θέση που είχε επί Τσίπρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο