ΠΑΣΟΚ: Από το πρωί ψηφίζουν για όνομα, σύμβολο και εκλογή συνέδρων

Από τις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εσωκομματική ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το βράδυ.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ: «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» -με σήμα τον πράσινο ήλιο- και «ΚΙΝΑΛ» είναι τα δυο ψηφοδέλτια από τα οποία έχουν να επιλέξουν τα μέλη του κόμματος που θα προσέλθουν στις κάλπες. Όλα δείχνουν πως το πρώτο ψηφοδέλτιο θα επικρατήσει και, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά. Το iEidiseis έγραψε χθες για το παρασκήνιο και την υπόγεια αντιπαράθεση για το νέο όνομα του κόμματος.

ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ: Το δημοψήφισμα για το όνομα υπήρξε προεκλογική δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη και επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί μαζί με την εκλογή συνέδρων και των ηγεσιών των κομματικών οργανώσεων προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή, καθώς το όνομα και το σήμα εκτιμάται ότι θα συγκινήσουν ένα κόμμα να πάει στην κάλπη. Στόχος της ηγεσίας είναι να προσέλθουν πάνω από 100.00 (εκ των περισσότερων από 270.000 που ψήφισαν για εκλογή ηγεσίας, αλλά που μεταξύ αυτών υπήρξαν και οι φίλοι, που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτή την ψηφοφορία), για να επιβεβαιωθεί η δυναμική από την εκλογή Ανδρουλάκη. Όλα δείχνουν πως ο στόχος να προσέλθουν σήμερα στην κάλπη 1000.000 μέλη είναι απολύτως εφικτός.

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο συσχετισμός δύναμης που θα προκύψει από την εσωκομματική κάλπη θα δείξει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος (20-22 Μαΐου) είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν σε ποσοστό άνω του 70%, ίσως και 80%, εκτιμάται ότι θα πρόσκεινται στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αποτέλεσμα στο επικείμενο Συνέδριο ο νέος αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη να κινηθεί με τα χέρια του απολύτως ελεύθερα.

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Όπως έχει αποκαλύψει το iEidiseis, ο Νίκος Χριστοδουλάκης συγγράφει το Σχέδιο Προγράμματος του κόμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο του κόμματος.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative