ΠΑΣΟΚ: «Το κόστος ζωής αυξάνεται με ευθύνη της Κυβέρνησης»

Στα στοιχεία της Eurostat σχετικά με τον πληθωρισμό στέκεται το ΠΑΣΟΚ, μέσω νέας ανακοίνωσης που εξέδωσε ενώ σημειώνει πως «η αθροιστική επιβάρυνση του ελληνικού λαού είναι τεράστια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο ετήσιος γενικός πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να παρέμεινε στάσιμος (2,4%) τον Ιούνιο, αλλά σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 1% που συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά τη Μάλτα.

Η αθροιστική, δε, επιβάρυνση του ελληνικού λαού είναι τεράστια, καθώς εδώ και έντεκα μήνες ο πληθωρισμός τροφίμων κινείται σταθερά σε υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο των 27 κρατών μελών.

Τα δύσκολα όμως δεν είναι πίσω μας, όπως αρέσκεται να δηλώνει ο πρωθυπουργός. Ο Ιούλιος έρχεται με μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η Κυβέρνηση από την πρώτη Ιουλίου αποφάσισε, σε αντίθεση με τις αρχικές της εξαγγελίες, την επαναφορά του 24% στον ΦΠΑ για τον σερβιριζόμενο καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη στοχευμένη -και για όσο διαρκεί το κύμα ανατιμήσεων- μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Η Κυβέρνηση όμως, όχι μόνο αδυνατεί να εγγυηθεί το αντίκρισμά της στον καταναλωτή αλλά μέσα από τον επίμονο κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Δήμας παραδέχτηκε στη Βουλή την ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος του μειωμένου ΦΠΑ ακόμα και σε μια μόνο κατηγορία τροφίμων, όπως το ελαιόλαδο.

Με ποια, λοιπόν, αξιοπιστία ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η Κυβέρνησή του κινδυνολογούν για το «τεράστιο δημοσιονομικό κόστος» του μειωμένου ΦΠΑ συνολικά στα τρόφιμα, όταν δεν μπορούν να το υπολογίσουν ούτε για το ελαιόλαδο;»

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήκουστο! Απαγόρευσαν ελλιμενισμό πολεμικού σκάφους στη Σάμο

Εν μέσω της θύελλας που ξέσπασε ύστερα από τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, περί «κενών» στις «δικές μας αμυντικές ικανότητες» λόγω της Ουκρανίας, το θέμα που αποκαλύπτει σήμερα η στήλη έρχεται -αν μη τι άλλο- να κάνει

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Μετάβαση στο περιεχόμενο