ΠΑΘ 090 “Γαύδος”: Το περιοδικό “ΠΤΗΣΗ” στη ναυαρχίδα του Λιμενικού Σώματος

Ήταν 30 Οκτωβρίου του 2015 όταν στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛ ΑΚΤ) μέχρι σήμερα.

Φυσικά αναφερόμαστε στο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΓΑΥΔΟΣ (ΛΣ 090), ένα από τα πιο σύγχρονα και ικανότερα σκάφη ακτοφυλακής παγκοσμίως στην κατηγορία του ακόμα και τώρα, 8 χρόνια μετά την έλευσή του στην Ελλάδα.

Το ΠΑΘ «090» -ως ένα εξαιρετικά πολύτιμο μέσο στα χέρια του ΛΣ-ΕΛ ΑΚΤ, παρ’ ότι έχει για βάση του τον Πειραιά, σπάνια βρίσκεται ελλιμενισμένο εκεί, αφού είναι σχεδόν πάντα στην πρώτη γραμμή για τη διεκπεραίωση πλειάδας αποστολών.

Η σπάνια ευκαιρία να το επισκεφτούμε, χάρη στη σύντομη παρουσία του στην έδρα του, δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη και στο άρθρο σας παρουσιάζουμε το καμάρι του Σώματος όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο 12-σελιδο άρθρο στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού @PtisiMagazine που κυκλοφορεί.

Image

Image

Image

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο