Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη ασκήθηκε σε βάρος της μητέρας από την Εισαγγελία Αθηνών, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον θάνατο της άτυχης μικρής

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις ασκήθηκε σε βάρος της μητέρας από την Εισαγγελία Αθηνών, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον θάνατο της άτυχης μικρής.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η 9χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από την χορήγηση τοξικής ουσίας. Τη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ενώ την εποπτεία των ερευνών έχει η προίσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αύριο προσάγεται στην ανακρίτρια και εντός πέντε ημερών απολογείται.

Χορηγήθηκε κεταμίνη – Προκαλεί τον θάνατο σε 5 με 20 λεπτά

H oυσία που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα ονομάζεται κεταμίνη, είναι τοξική και προκαλεί τον θάνατο σε 5 με 20 λεπτά.

Για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας η έρευνα θα συνεχιστεί και οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν και αυτές στην Αθήνα.

Το πόρισμα

Του Γιάννη Σουλιώτη

Οι ιστολογικές και τοξικολογικές στην 9χρονη Τζωρτζίνα, όπως και ο επανέλεγχος ορισμένων ευρημάτων σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης έχουν ολοκληρωθεί και πλέον αναμένεται η έκδοση πορίσματος στο οποίο ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης θα προσδιορίζει την αιτία θανάτου της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας, την 29η Ιανουαρίου 2022 στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον κ. Μπουζιάνη να ζητά περαιτέρω έλεγχο του δείγματος εξαιτίας «ύποπτης» ουσίας που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης πρόκειται για φαρμακευτική ουσία η οποία δεν συγκαταλέγεται στα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά σκευάσματα -τρία έως πέντε τον αριθμό- που χορηγούνταν στο άτυχο κορίτσι στο διάστημα των 9 μηνών που μεσολάβησαν από το πρώτο επεισόδιο ανακοπής που υπέστη, τον Απρίλιο του 2021 έως τον θάνατό της, στα τέλη Ιανουαρίου.

Πώς δρα η τοξική ουσία

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και σε σύντομο χρόνο θάνατο από ασφυξία λόγω οιδήματος που αποφράσει τις αεραγωγούς οδούς. Στο ερώτημά του προς το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουζιάνης έχει ζητήσει να γίνει ποσοτική ανάλυση της εν λόγω ουσίας προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν ανιχνεύτηκε σε συγκέντρωση ικανή να προκαλέσει τον θάνατο ή όχι. Τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων έρχονται να συμπληρώσουν τα όσα διεπίστωσε ο παθολογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, που πραγματοποίησε την ιστολογική εξέταση της 9χρονης.

Ιχνη πνευμονικού οιδήματος

Στο πόρισμά του ο κ. Θεοχάρης είχε εντοπίσει ίχνη πνευμονικού οιδήματος, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελεί ένδειξη ασφυκτικού θανάτου, ενώ στο τέλος του πορίσματός του ο παθολογοανατόμος υποδείκνυε στον ιατροδικαστή να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για τους «χορηγηθέντες φαρμακευτικούς παράγοντες». Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης αναμένεται να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών για τα ευρήματα που ανέκυψαν και την πιθανή αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας και εν συνεχεία να συντάξει την έκθεσή του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της. Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων δίχως οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. τον Απρίλιο του 2021 και ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά από τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή που διήρκεσαν 45 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου, που την άφησε ουσιαστικά τετραπληγική. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,