ΠΕΑΛΣ: Ανοιχτή Επιστολή προς ΥΠΕΘΑ – Άμεση διευθέτηση εκκρεμοτήτων επί αιτήσεων ΒΟΕΑ και δανείων από το ΜΤΝ

Επιστολή της θεσμικής εκπροσώπησης των ε.ε Αξιωματικών ΛΣ προς τον Υπουργο Άμυνας

“Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών και της δυσθυμίας στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος αναφορικά με τη μη χορήγηση των δικαιούμενων Βοηθημάτων Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) καθώς και δανείων από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ).

Δυστυχώς, όπως γνωρίζετε, τα παραπάνω αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα, που έχουν προκύψει, οφείλονται στη μη έγκαιρη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου, ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023.

Με δεδομένα τα ασφυκτικά περιθώρια, ενόψει λήξης του οικονομικού έτους και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του ΜΤΝ για την κάλυψη των αναγκών των μετόχων και μερισματούχων του, παρακαλούμε – ζητάμε να εγκύψετε στο θέμα για να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα και να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες (ικανοποίηση αιτήσεων ΒΟΕΑ, δανείων κλπ).

Με αφορμή δε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η ολιγωρία αποδίδεται σε πρόσφατη διάταξη που ρυθμίζει τα προσόντα και τις διαδικασίες επιλογής προσώπων σε Διοικήσεις ΝΠΔΔ, εφόσον αυτό ευσταθεί, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο ν.5062/2023 «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα (…)» δημοσιεύθηκε την 03/11/2023, ημερομηνία σαφώς μεταγενέστερη της λήξης της θητείας του απελθόντος ΔΣ του ΜΤΝ.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε την προαναφερθείσα ολιγωρία αδικαιολόγητη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν κρύβει σκοπιμότητες και δεν συνδέεται με σενάρια, που διακινούνται όλο και εντονότερα το τελευταίο διάστημα, περί ενοποίησης των μετοχικών ταμείων, η οποία αναμφισβήτητα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το ΜΤΝ.

Τέλος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι για την ΠΕΑΛΣ και συνολικά για τους μετόχους και μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, αποτελεί κόκκινη γραμμή κάθε απόπειρα διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού που έχει αντίκρισμα στα δικαιώματα και τις παροχές.”

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο επίλεκτο σώμα του αμερικανικού στρατού: «Δοκιμάζονται οι αντοχές του ανθρώπου» (vid)

Στο ανελέητο κρύο της Αλάσκας, ο στρατός των ΗΠΑ σφυρηλατεί μια νέα γενιά στρατιωτών ικανών να ευδοκιμήσουν στα πιο σκληρά περιβάλλοντα. Μέσα σε ανέμους που παγώνουν τα κόκκαλα και θερμοκρασίες που μπορεί να πέσουν σε ιστορικά χαμηλά, οι στρατιώτες δοκιμάζονται με τρόπους που υπερβαίνουν την παραδοσιακή στρατιωτική

Εργοδότης παρακολουθούσε με GPS το εταιρικό ΙΧ υπαλλήλου του

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) δέχθηκε την καταγγελία πρώην εργαζομένου σε θέση υπαλλήλου – πωλητή, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά δεδομένα του είχαν τύχει παράνομης επεξεργασίας μέσω του συστήματος γεωεντοπισμού (GPS), που λειτουργούσε σε όχημα το οποίο

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν οφειλές στο Δημόσιο, για ποιους έρχεται «ψαλίδι» στην παρακράτηση

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από το 70% που ανέρχεται σήμερα το ποσοστό παρακράτησης θα μειωθεί κάτω από 50%. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που κάποιος χρειάζεται ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο για παράδειγμα, αντί να παρακρατηθεί ποσοστό 70%

Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι: Ελεύθερη η είσοδος σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου

Ελεύθερη είναι η είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που υπάγονται στο υπουργείο Πολιτισμού σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς αποτελεί την πρώτη Κυριακή του μήνα, ενώ είναι η τελευταία Κυριακή με δωρεάν είσοδο για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, που λήγει στις 31 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται

Μετάβαση στο περιεχόμενο