ΠΕΑΛΣ: Μια μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών δεν μπορεί να “χαρακτηρίσει” το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και τα στελέχη του

Πειραιάς, 11-04-2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες, των οποίων έχουμε γίνει αποδέκτες, αναφορικά με δημοσιεύσεις την 10-04-2022 στην ιστοσελίδα www.makeleio.gr με τίτλο “Σοκ και αποτροπιασμός! Ούτε ίχνος τσίπας και ευαισθησίας πάνω τους – Λιμενικοί χλευάζουν και γελούν με τη δολοφονία της Καρολάιν από τον πιλότο Μπάμπη”, και  “Υποπλοίαρχος Λιμενικού:“Απαράδεκτες και εμετικές δηλώσεις στελεχών Λ.Σ.”, που σύμφωνα με πληροφόρησή μας αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες, και τα οποία συνοδεύονται από πλήθος αρνητικών σχολίων, παρεμβαίνουμε ως Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), δηλώνοντας ότι τα αναφερόμενα στο εν λόγω βίντεο σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν ούτε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα – συνδικαλιστές του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα.

Η προσφορά, η ευαισθησία και η σοβαρότητα που τα στελέχη Λ.Σ. αντιμετωπίζουν περιστατικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, είναι αδιαμφισβήτητη και είναι άδικο να πλήττεται εξαιτίας ενός μικρού αριθμού, μειοψηφίας συνδικαλιστών, που ενώ φαίνεται να διακατέχονται από φαλλοκρατικές αντιλήψεις και ν΄αναφέρονται σε ειδεχθή εγκλήματα, που συγκλόνισαν την κοινωνία, με συμπεριφορά, που προσβάλλει τη μνήμη των άτυχων γυναικών, βλάπτει και θίγει το κύρος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τους συνδικαλιστικούς φορείς στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του, την ίδια στιγμή αξιώνουν την εμπιστοσύνη εκπροσώπησης σχεδόν 3000 συναδέλφων γυναικών στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ..

Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), θα αναλάβουν την ευθύνη τους και θα πράξουν άνευ δικαιολογιών, ενστάσεων και συνδικαλιστικών αντιπαλοτήτων, ως οφείλεται και επιβάλλεται να πράξουν κι ως ελάχιστη υποχρέωσή τους, αφενός στη μνήμη των άτυχων γυναικών που αναφέρονται στο βίντεο, στις οικογένειές τους, στο γυναικείο φύλο και αφετέρου έναντι της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, των στελεχών ΛΣ και ημών που τεθήκαμε, χωρίς να ευθυνόμαστε, σε δυσμενή θέση εξαιτίας τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), ως θεσμικός φορέας, εκπρόσωπος των διοικούντων του Σώματος, Αξιωματικών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., σεβόμενη τα μέλη της και την ευθύνη που φέρουμε ως Αξιωματικοί έναντι των υφισταμένων μας συναδέλφων μας όλων των βαθμίδων, εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από την οικογένεια της άτυχης Καρολάιν αλλά και της αναφερόμενης στο βίντεο γυναίκας που έχασε της ζωή της από το σύζυγό της σε περιοχή της Μυτιλήνης, για την ασέβεια των συνδικαλιστών αυτών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ             Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από

Κοπή Βασιλόπιτας Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ(φωτο)

Ανακοίνωση Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Β.Ε. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (Κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Α, κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε. Δ