ΠΕΑΛΣ: Συνάντηση Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/55/2023

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πραγματοποιήσε σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 η ΠΕΑΛΣ στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Διευθυντές του Γραφείου ΥΝΑΝΠ κ.κ. Αρχιπλοίαρχος ΛΣ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟΣ Ν. και ΧΑΣΛΑΡΙΔΗΣ Δ..

Εκ μέρους της ΠΕΑΛΣ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γ., ο Γενικός Γραμματέας ΦΥΚΑΣ Γ., ο Ταμίας ΠΑΓΑΝΗΣ Ι., ο Α΄ Αντιπρόεδρος ΒΗΧΟΣ Ι., ο Γ΄ Αντιπρόεδρος ΜΑΝΟΥΣΟΣ Α., ο Ειδικός Γραμματέας Οργανωτικού ΚΑΝΕΤΗΣ Λ. και η Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών ΛΥΓΚΟΥ Π..
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, καταθέσαμε στον κ. Υπουργό αναλυτικό υπόμνημα  με τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά την ΠΕΑΛΣ στο πλαίσιο της προάσπισης των δικαιωμάτων των μελών μας, της αποκατάστασης αδικιών και της προώθησης ευεργετικών και ευνοϊκών ρυθμίσεων, τα οποία εντάσσονται στο διεκδικητικό μας πλαίσιο.
Αναπτύχθηκε γόνιμος και παραγωγικός εκτενής διάλογος επι πληθώρας ζητημάτων ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα ακόλουθα σημεία:
– Εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (παραγωγικές σχολές, σχολές μετεκπαίδευσης κλπ)
– Μεταθέσεις (αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου πλαισίου και αναγκαιότητα νομοθετικών παρεμβάσεων)
– Συνυπηρετήσεις (εντός και εκτός Ελλάδας για συζύγους εντός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή με σύζυγο σε Ε.Δ.&Σ.Α.)
– Ναυτιλιακοί Ακόλουθοι (κριτήρια επιλογής, στελέχωση ήδη θεσμοθετημένων Ε.Ν.Α. που παραμένουν κενές)
– Επιχειρησιακά μέσα (προγραμματισμός διάρκειας τακτικών αποστολών, αύξηση αποζημίωσης «πλεύσιμων» κλπ)
– Άδειες άνευ αποδοχών για εργασία σε Διεθνείς Οργανισμούς ναυτιλιακού ενδιαφέροντος
– Καθεστώς αποστρατείας Τεχνικών κλπ ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ και αποστρατείες λόγω συμπλήρωσης 35ετίας (δυνατότητα επιπλέον παραμονής)
– Χορήγηση Ξιφών και Διασήμων
– Κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές Υπηρεσιών και κάλυψη στεγαστικών αναγκών στελεχών
– Διασφάλιση βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας του Λ.Α.Π. και χορήγηση δανείων από το Τ.Α.Λ.Σ.
– Διευθέτηση του χρόνου αποστρατείας/διαγραφής από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε σχέση με την ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης
Ο κ.Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το σύνολο των ζητημάτων που θέσαμε δηλώνοντας ότι πολλά από αυτά είναι ήδη εις γνώση του, τον βρίσκουν θετικό και θα δρομολογηθούν ενέργειες για την ικανοποίησή τους.
Παράλληλα και με αφορμή νομοθετική πρωτοβουλία που επίκειται να αναληφθεί, θα συνδράμουμε επί των ζητημάτων που άπτονται των Αξιωματικών και των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. εν γένει.
Τέλος, με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχτήκαμε την πρωτοβουλία του κ. Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να επανεξετάσει τα καθήκοντα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα λιμάνια με σκοπό να απαλλαγούν από ‘πάρεργα’ με τα οποία μέχρι σήμερα είναι επιφορτισμένα και ανάγονται στη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των λιμανιών.
Είμαστε βέβαιοι ότι η σημερινή συνάντηση με τον κ. Υπουργό θα αποτελεσει τη βάση μίας σταθερής και γόνιμης συνεργασίας για το μέλλον, που θα δώσει φωνή στους Αξιωματικούς Λ.Σ. και ώθηση για την αποτελεσματική εκπροσώπησή τους προς όφελος τοσο των μελών μας, όσο και του συνόλου των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά και του Οργανισμού που υπηρετούμε.
Για το Δ.Σ.
             Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας
Γραβάνης Γρηγόριος          Φύκας Γεώργιος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο