Εκλογές 2023: Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στον Πειραιά πραγματοποίησε ο Νίκος Σπανάκος(φωτο)

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε την Κυριακή 14/5 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ο Νίκος Σπανάκος υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά & Νήσων με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Περιστοιχιζόμενος από δικούς ανθρώπους, συγκινημένος από την εντυπωσιακή ανταπόκριση στο κάλεσμα του, και μέσα σε μια εγκάρδια και θερμή ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα υποστηρικτική της υποψηφιότητας του, ο Νίκος Σπανάκος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πολέμησε και πολεμά τις κοινωνικές ανισότητες, απευθύνεται στον κόσμο του μόχθου και της δημιουργίας, όχι στους ισχυρούς και στους επιτήδειους.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του έχει ως εξής:
Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία. Αισθάνομαι συγκίνηση και ευγνωμοσύνη απέναντί σας γιατί έχουμε μπει μαζί σε μια δύσκολη πορεία, είμαστε συνοδοιπόροι σε έναν αγώνα για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας.
Μια καθημερινότητα που ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από δύο συστήματα εξουσίας που προφασίστηκαν πως ενεργούν για το κοινό καλό, αλλά τελικά αύξησαν τις ανισότητες, οδήγησαν τους νέους στο περιθώριο των εξελίξεων, φτωχοποίησαν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας μέσω της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, αλλά και μέσω της υποβάθμισης κοινωνικών αγαθών για τους πολλούς, όπως η υγεία και η παιδεία! Νοσοκομεία και σχολεία με συνθήκες τριτοκοσμικές, δημόσιες υποδομές ανολοκλήρωτες και τεχνολογικά ξεπερασμένες…
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, βιολί και εξέδρα
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα
Πολίτες σε διακινδύνευση δηλαδή.
Αντί για επιτελικό κράτος που ασκεί κοινωνική πολιτική και έλεγχο, βιώσαμε ένα κράτος ωτακουστή με τις υποκλοπές.
Αντί για αξιοκρατία στελεχών στη δημόσια διοίκηση, είδαμε την αριστεία των κολλητών.
Αντί για μείωση των ελλειμμάτων, το χρέος της χώρας διογκώθηκε και η περιβόητη ανάπτυξη γέμισε τις τσέπες των μεγαλοπαραγόντων της οικονομίας.
Με λίγα λόγια, η διακυβέρνηση τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε, ξεχαρβάλωσε για να το πω πειραιώτικα, την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή, αποδιοργάνωσε τη βάση της δημοκρατίας.
Η παράταξή μας, σεβόμενη την ιστορία και τις αξίες της έρχεται σε αυτές τις εκλογές να αγωνιστεί, όπως πάντοτε, για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να διεκδικήσει ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος που προστατεύει τα δημόσια αγαθά, που νοιάζεται για την ισότιμη διανομή τους σε όλους τους πολίτες.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο
Το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες:
1. Οικονομία που διοχετεύει τα κέρδη της ανάπτυξής της στη βελτίωση των κοινωνικών αγαθών, αλλά και σε επενδύσεις νέων μονίμων θέσεων εργασίας.
2. Αδιαπραγμάτευτη δημοκρατία, χωρίς εκπτώσεις στη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, τη μόρφωση και την ασφάλεια των πολιτών της, μια δημοκρατία προσήλωμένη στη συμπερίληψη και στην ενεργό πολιτειότητα όλων των πολιτών της και κυρίως των νέων.
Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι και έτοιμοι να παλέψουμε για τις αξίες μας. Μέσα σε έναν κόσμο χαοτικό και επικίνδυνο να δημιουργήσουμε νησίδες ασφάλειας και ευημερίας για τους μη προνομιούχους, για να μην αισθάνονται αδύναμοι και προδομένοι ούτε να σκύβουν το κεφάλι συμβιβασμένοι με το μισό μεροκάματο ή τα ψίχουλα των pass επιδομάτων.
Το ΠΑΣΟΚ πολέμησε και πολεμά τις κοινωνικές ανισότητες, απευθύνεται στον κόσμο του μόχθου και της δημιουργίας, όχι στους ισχυρούς και στους επιτήδειους.
Ξέρουμε την ιστορία μας, γνωρίζουμε πως οι ρίζες μας είναι βαθιά μέσα στην κοινωνία, προερχόμαστε από την κοινωνία, έχουμε τη γνώση και την πείρα της διοίκησης και της διακυβέρνησης του Κράτους, ξεπεράσαμε με τόλμη και αυτοκριτική τις αδυναμίες μας.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα
Τώρα, νιώθουμε πως ο λαός και η χώρα χρειάζεται το όραμά μας για να προχωρήσει μπροστά.
Είμαστε εδώ, δίπλα σας, αφουγκραζόμαστε την αγωνία σας για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, για τα αδιέξοδα της παιδείας και της υγείας για το Κράτος που αδιαφορεί για σας και σας κοροϊδεύει.
Εμείς, με σεβασμό και ταπεινότητα σας λέμε ότι ζητάμε την ψήφο σας, για να αλλάξουμε όσα σας ταλαιπωρούν, αλλά και για να είστε εσείς ξανά στο προσκήνιο αυτοί που θα καθορίζετε την πορεία αυτού του τόπου μέσα από εμάς, τους εκπροσώπους σας.
Αλήθεια, εντιμότητα, δημοκρατία είναι η συμφωνία που κάνουμε.
Μαζί θα φτιάξουμε κι άλλα λιμάνια, ξεκινώντας από το δικό μας μεγάλο λιμάνι, τα λιμάνια της δημιουργίας, της εργασίας και της ασφάλειας για όλους, τα λιμάνια που χρειαζόμαστε ως κοινωνία για να ανταποκριθούμε στη ζωή και να προστατευτούμε από την αβεβαιότητα και τους κινδύνους ενός κόσμου αστάθειας και ανασφάλειας. Κι αν η χώρα είναι το καράβι, εμείς έχουμε τη θέληση όχι μόνο να το οδηγήσουμε στα λιμάνια της ασφάλειας, αλλά να δημιουργήσουμε αυτά τα λιμάνια….
Σας Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου που είστε εδώ και μας στηρίζετε

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ με τους περισσότερους νέους εκτός εργασίας και εκπαίδευσης

Οι NEETs, όπως αποκαλούνται, (ακρωνύμιο από τις λέξεις neither in employment nor in education or training) στην ΕΕ για το 2023 ήταν περισσότεροι από 1 στους 10 (11,2%). Όμως εννέα κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά ΝΕΕΤ άνω του μέσου όρου της ΕΕ που είναι 11,2 %

Αύξηση απασχόλησης ναυτικών

Η ανάκαμψη της ναυτικής απασχόλησης από την κρίση της πανδημίας συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ναυτικών (άτομα που είχαν έστω και μία ημέρα ασφάλισης στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο-ΝΑΤ ως μέλη πληρωμάτων πλοίων εντός του 2023) ανήλθε

Πάτρα: Φωτιά σε πλοίο μετά από έκρηξη σε αυτοκίνητο ΦΩΤΟ

Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, μετά την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά την επιβίβασή του. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν για διάσωση ατόμων από τη θάλασσα και παράλληλα ελήφθησαν μέτρα

Δύο χτυπήματα σε δύο ημέρες

Ενώ οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, την ανηφόρα τραβούν και οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια. Χθες, μόλις μία ημέρα μετά τη θανατηφόρα επίθεση σε ελληνικό φορτηγό πλοίο, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας ναύτης

Μετάβαση στο περιεχόμενο