Πέντε Ίκαροι μετέβησαν χωρίς άδεια στην Πόλη και ύψωσαν ελληνική σημαία έξω από την Αγία Σοφία

Σπουδαστές της Σχολής Ικάρων (τρεις Έλληνες και δύο Κύπριοι) ταξίδεψαν χωρίς άδεια στην Τουρκία και ύψωσαν την ελληνική σημαία στον προαύλιο χώρο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Η παρέα αποτελούνταν από ακόμα έναν σπουδαστή ο οποίος δεν συμμετείχε στο περιστατικό.

Με το περιστατικό, το οποίο συνέβη το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής,  δεν ασχολήθηκε ο Τουρκικός Τύπος, ούτε ο έντυπος, ούτε ο τηλεοπτικός αλλά ούτε και ο ηλεκτρονικός.

Οι σπουδαστές της Σχολής Ικάρων, τρεις από το τρίτο έτος και τρεις από το τέταρτο, χωρίς να ζητήσουν την απαραίτητη άδεια από τη σχολή τους, όπως ξεκάθαρα αναφέρει ο κανονισμός, ταξίδεψαν την Τουρκία παραβιάζοντας εξόφθαλμα τον νόμο.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Zougla.gr , οι πέντε επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία και στη συνέχεια επιχείρησαν να υψώσουν την Ελληνική σημαία στον προαύλιο χώρο της. Έγιναν αντιληπτοί, και  προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου οι Τούρκοι αστυνομικοί, αντιλήφθησαν ότι πρόκειται για σπουδαστές στρατιωτικής σχολής.

Οι Ίκαροι ειδοποιήθηκαν αμέσως πως πρέπει να εγκαταλείψουν την Τουρκία, όπως και έγινε.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το προξενείο όπου και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά από σχετική ενημέρωση των τουρκικών Αρχών.

Τελικά, οι πέντε σπουδαστές αφέθηκαν ελεύθεροι και  μαζί με τον έκτο, επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, την υπόθεση διερευνούν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Το ΓΕΑ εξετάζει την παραβίαση των κανονισμών και των διατάξεων, αφού οι έξι σπουδαστές, ούτε αιτήθηκαν αλλά ούτε βεβαίως έλαβαν άδεια μετάβασης στο εξωτερικό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του διερευνά το τι ακριβώς συνέβη στην Κωνσταντινούπολη. Το πώς δηλαδή συμπεριφέρθηκαν οι σπουδαστές, το πώς αντέδρασε η Τουρκική Αστυνομία και τους λόγους που ώθησαν αυτούς τους νεαρούς να προβούν σε αυτή την ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγή από το Υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι  σπουδαστές επιθυμώντας να διακόψουν την φοίτησή τους στη Σχολή Ικάρων, να προέβησαν σε αυτή την ενέργεια, θεωρώντας ως δεδομένο πως πρόκειται να εκδιωχθούν από τη Σχολή.

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα σε όλες τις στρατιωτικές σχολές την Ελλάδα. Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η περίεργη αυτή υπόθεση.

Με το άκουσμα της είδησης επικράτησε συναγερμός, με τις ελληνικές Αρχές να ανησυχούν για το γεγονός πως  η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί όπως με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών, του Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίο είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018 στον Έβρο, όταν βρέθηκαν πεζοί στα τουρκικά σύνορα και κρατήθηκαν για μήνες στις φυλακές Αδριανούπολης.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπιότητα: Η γάγγραινα της ΕΛ.ΑΣ.

«Δικαιώθηκες, δυστυχώς». Αυτή ήταν η ατάκα ενός στενού μου φίλου, με αφορμή τα τελευταία τραγικά τροχαία δυστυχήματα. Αναφερόταν στα δύο πρόσφατα άρθρα μου στο Liberal (25/9 & 3/12/2024), οπού ανέλυα διεξοδικά τους λόγους που οι κάμερες – χρήσιμο εργαλείο – δεν αποτελούν

1974- 2020: Οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας – Όλο το ιστορικό, οι ψήφοι και οι συσχετισμοί των κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος θεσμικός ηγέτης του ελληνικού κράτους. Από το 1975, εκλέγεται από τη Βουλή των Ελλήνων με πενταετή θητεία, βάσει του Συντάγματος της Ελλάδας. Ο κάθε εκλεγμένος Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να επανεκλεγεί μόνο μία

Οι νέες αυξήσεις στο Δημόσιο και η συζήτηση για την επιστροφή 13ου και 14ου μισθού

 Στις νέες αυξήσεις που έρχονται στο δημόσιο τομέα για τα έτη 2025, 2026 και 2027 αλλά και την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, με αφορμή ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Αποστρατεύτηκαν τρεις αντιστράτηγοι

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έγιναν στα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς στην σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Κρίσης Αντιστρατηγών Αστυνομίας, που έγινε υπό την προεδρία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστρατήγου Δημήτριου Μάλλιου και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού

Μετάβαση στο περιεχόμενο