Πετάμε πάνω από το εντυπωσιακό ναυάγιο Mediterranean Sky στην Ελευσίνα

Το Point of View του Θεόφιλου Μπάμπουλη μας πάει σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα της Ελευσίνας που έχει τη δική του ιστορία.

Η Ελευσίνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, μας προσκαλεί για μια βόλτα προς τα εκεί, σε μια περιοχή που ίσως δεν της έχουμε δώσει πολλές ευκαιρίες κι έχουμε συνδέσει μόνο με τα διυλιστήρια, θέτοντάς τα ως σημάδι ότι πλησιάζουμε στο σπίτι στην επιστροφή από την εθνική οδό. Κι, όμως, η Ελευσίνα έχει πράγματα να ανακαλύψουμε κι ένα από αυτά είναι και το ναυάγιο Mediterranean Sky.

Ένα από τα αρκετά ναυάγια της χώρας, το Mediterranean Sky της Karageorgis Lines ήταν από τα πλοία που καθιέρωσε τη γραμμή Πάτρα-Ανκόνα κατά το ’70, αποτελώντας ένα πολυτελές πλοίο με πισίνες και μπαρ. Η ναυπήγησή του έγινε το 1953 και άλλαξε τρία ονόματα μέχρι να καταλήξει στο τελικό του. Αρχικά, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε ως πλοίο για μεταφορά επιβατών και φορτίων με το όνομα City of York. Ήταν το πρώτο πλοίο που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα-Βενετία, ενώ τον χειμώνα αξιοποιούνταν ως κρουαζιερόπλοιο.

Το 1996 παροπλίστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρίας και παρέμεινε αγκυροβολημένο στο πατρινό λιμάνι μέχρι το 1999. Από εκεί ρημουλκήθηκε στον κόλπο της Ελευσίνας, όπου το 2003 πήρε κλίση και βούλιαξε στα ρηχά. Το ναυάγιο βρίσκεται εκεί μέχρι σήμερα και συνιστά αξιοθέατο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο