Πετρέλαιο: Νέες βαριές απώλειες και κάτω από τα 80 δολάρια ξανά το WTI

Υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με την δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED να δίνει το τελικό χτύπημα στη συνεδρίαση, η οποία ενίσχυσε το αρνητικό κλίμα που προκάλεσαν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

Οι επενδυτές στάθμισαν επίσης τα επίσημα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 11 Αυγούστου. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 300.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 300.000 βαρέλια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Commodity Insights, κατά μέσο όρο, είχαν προβλέψει ότι τα αποθέματα αργού θα έδειχναν πτώση 2,26 εκατομμυρίων βαρελιών, τα αποθέματα βενζίνης μείωση κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια και  τα αποστάγματα θα παρέμεναν αμετάβλητα.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά την Τρίτη πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.
Πάντως, το αργό τύπου West Texas Intermediate για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησε 1,61 δολ. ή -2% για να διαμορφωθεί στα 79,38 το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Την ίδια ώρα, το Brent Οκτωβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσε πτώση 1,44 δολ. ή -1,7%, φθάνοντας στα 83,45 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο