Η Ρωσία ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα και γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το Ψευδοκράτος

Το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS ανακοίνωσε πως το Κρεμλίνο θα ανοίξει προξενείο στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Ενόψει της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, η Ρωσία έλαβε αυτή την απόφαση που θα επηρεάσει σημαντικά τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS ανακοίνωσε ότι η Ρωσική Πρεσβεία στη Νότια Κύπρο θα αρχίσει σύντομα να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Ο ανταποκριτής του TASS αναφέρει ως πηγή έναν εκπρόσωπο της πρεσβείας.

«Στο πολύ εγγύς μέλλον θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λευκωσίας», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων η ίδια πηγή.

«Η απόφαση για παροχή προξενικών υπηρεσιών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου (ΤΔΒΚ) δεν έχει πολιτικό νόημα ή υποχρεωτικό χαρακτήρα και λήφθηκε από ανάγκη για τους Ρώσους εκεί», είπε ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο.

Η απόφαση της Ρωσίας να ανοίξει προξενείο είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη. Με αυτό το βήμα, η Ρωσία έγινε η δεύτερη χώρα, μετά την Τουρκία, που αναγνώρισε το Ψευδοκράτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι πολίτες ζουν στα βόρεια του νησιού.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο