Πιλοτική ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση αρχείων σπουδών της Α.Ε.Ν./Ασπροπύργου

Ολοκληρώθηκε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Ασπροπύργου, το έργο της πιλοτικής ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης των αρχείων σπουδών των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών. Το έργο αυτό εντάσσονταν στο πλαίσιο των δράσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ναυτικής Εκπαίδευσης και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Πανελλαδικά.

Το διοικητικό προσωπικό της Ακαδημίας θα χρησιμοποιεί ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής αποθήκευσης και ευρετηρίασης εγγράφων για τη διαχείριση των ψηφιοποιημένων αρχείων πέντε χιλιάδων (5.000) αποφοίτων πρώην σπουδαστών αξιωματικών εμπορικού ναυτικού πλοιάρχων και μηχανικών.

Η αναγκαιότητα δημιουργίας της εν λόγω εφαρμογής υπήρξε επιτακτική λόγω του μεγάλου όγκου του φυσικού αρχείου (βιβλία, μητρώα, διοικητικά έγγραφα) των δύο Σχολών της Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου.

Η υλοποίηση του έργου της ψηφιοποίησης των αρχείων σπουδών θα συμβάλλει καθοριστικά στον ανασχεδιασμό του τρόπου εσωτερικής διοικητικής οργάνωσης, ενώ τα οφέλη θα καταστούν άμεσα ορατά μέσω της απλοποίησης και αυτοματοποίησης διαδικασιών, της παροχής ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας στους αποφοίτους της Α.Ε.Ν., καθώς και της μείωσης του χρόνου διεκπεραίωσης των αιτημάτων και του διοικητικού κόστους.

Παράλληλα, η ψηφιοποίηση των αρχείων σπουδών θα προσφέρει τη δυνατότητα εξαγωγής και ανάδειξης πολύτιμων δεδομένων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία στατιστικών στοιχείων (analytics), μέσα από ένα ενιαίο και σύγχρονο web περιβάλλον.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο