Πλακιωτάκης για μετανάστες: «Το πλοίο ξεκίνησε από την Λιβύη με 484 άτομα από Αίγυπτο και Συρία» – Πότε μεταφέρονται (βίντεο)

484 είναι τελικά οι μετανάστες και πρόσφυγες – κυρίως Σύριοι και Αιγύπτιοι – του ακυβέρνητου αλιευτικού οι οποίοι διασώθηκαν την περασμένη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στα νότια της Κρήτης και που κατέληξαν στην Παλαιόχωρα – Τι είπε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

Με την προανακριτική διαδικασία να μην έχει καν ξεκινήσει ελλείψει κατάλληλου χώρου ο κ. Πλακιωτάκης παραδέχθηκε ότι «η καταγραφή και προσπάθεια ανεύρεσης των διακινητών που βρίσκονται μεταξύ των μεταναστών είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται υπό αντίξοες συνθήκες» και αναφερόμενος στο πρόβλημα (εν γένει) τόνισε πως «τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συλληφθεί πάνω από 251 διακινητές και έχουν εξαρθρωθεί πάνω από 19 κυκλώματα».

Με βάση την δήλωση του υπουργού το πλοίο ξεκίνησε από τη Λιβυή ενώ ο ίδιος επεσήμανε πως το σύστημα των διακινητών έχει ήδη μετεξελιχθεί με χρήση μικρών δεξαμενόπλοιων, γιότ και ιστιοπλοϊκών. Ο υπουργός ταυτόχρονα ανέφερε πως η πίεση που δέχεται η χώρα από Τουρκία και Λιβυή είναι πολύ μεγάλη ενώ έχει ανοίξει διάδρομος και από τον Λίβανο.

Με δεδομένο ότι η Παλαιόχωρα καλείται να διαχειριστεί αρκετά συχνά αντίστοιχου τύπου περιστατικά, ερωτηθείς για την ενίσχυση του λιμενικού σταθμού στην περιοχή ο υπουργός δήλωσε πως «Ποτέ δε θα είμαστε επαρκής με μεταναστευτικές ροές 24ώρες το 24ωρο».

Την ίδια ώρα ο κ. Πλακιωτάκης δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για πόσο διάστημα θα παραμείνουν στην Παλαιόχωρα οι μετανάστες: «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλοίο Σαμαριά οι 484 μετανάστες και πρόσφυγες

Υπενθυμίζεται ότι 484 είναι τελικά οι μετανάστες και πρόσφυγες – κυρίως Σύριοι και Αιγύπτιοι – του ακυβέρνητου αλιευτικού οι οποίοι διασώθηκαν την περασμένη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στα νότια της Κρήτης και που κατέληξαν στην Παλαιόχωρα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.

Τελετή Απόσυρσης των Αεροσκαφών Cessna T-41D

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Cessna T-41D, στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (360ΜΕΑ) της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Διοικητή 360 ΜΕΑ, διέλευση αεροσκάφους

Τελετή Επίδοσης Ξιφών και Βράβευση Στρατιωτικών Εργοστασίων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ»), η τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οιασδήποτε προέλευσης πλην ΣΣΕ και ΣΣΑΣ. Τα ξίφη απένειμε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού