Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Σώμα έχει εξαρθρώσει τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου

Στην υπερπροσπάθεια που όπως τόνισε καταβάλλει μέρα και νύχτα το Λιμενικό Σώμα και συμβάλλει σημαντικά στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων εστίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Την τελευταία δεκαετία έχουν εξαρθρωθεί τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα, ενώ έχει διασφαλιστεί ότι δεν διέφυγαν 242,3 εκατομμύρια ευρώ σε δασμούς», τόνισε την Παρασκευή (3/12) στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας της εταιρείας «Παπαστράτος» για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Παράλληλα ο κ.Πλακιωτάκης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι το Σώμα από το 2011 έχει προβεί σε τουλάχιστον 1.234 συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν σε κυκλώματα λαθρεμπορίου, έχει συλλέξει τουλάχιστον 1,4 δισ. παράνομα τσιγάρα καθώς και 13,9 τόνους καπνού, ενώ έχει κατάσχει 277 οχήματα και 45 πλοία.

Έκανε λόγο επίσης για μια άλλη διάσταση της πολυεπίπεδης προσφοράς του Λιμενικού Σώματος στον τόπο, στην εθνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της «Παπαστράτος» για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας αυτής η Παπαστράτος μέσω του προγράμματος PMI IMPACT προέβη σε μια σημαντική δωρεά πέντε σκαφών ειδικού τύπου αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων στο Λιμενικό Σώμα, αποστολή των οποίων είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου στην θάλασσα.

Επίσης, ενίσχυσε με νέα δωρεά της με επιχειρησιακό εξοπλισμό το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το οποίο επιχειρεί μεταξύ άλλων και στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

Οι δύο φορείς, προσέθεσε ο υπουργός, αναπτύσσουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις αναγνώρισης παράνομων τσιγάρων σε όλη την Επικράτεια, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η διεθνής συνεργασία με έχει επιτύχει το Λιμενικό Σώμα με άλλες ανά τον κόσμο διωκτικές αρχές στον τομέα αυτό.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους που εγκυνονεί αυτή η μορφή οργανωμένου εγκλήματος, όχι μόνο για τα έσοδα του κράτους και την οικονομία, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Πλακιωτάκης: Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Σώμα έχει εξαρθρώσει τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα Μετοχικών Ταμείων: Αυξήσεις και αναδρομικά σε απόστρατους–«Πράσινο φως» για 13ο μέρισμα ΜΤΣ

Επαναφορά των «Δώρων» (έκτακτων μερισμάτων) από το 2023 και στα μερίσματα των αποστράτων από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), μόνιμες αυξήσεις και αναδρομικά από την οριστική κατάργηση των μνημονιακών περικοπών 5% ως 20% στα μερίσματα όλων των αποστράτων και αύξηση

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Εγκρίθηκε από αρμόδια επιτροπή Βουλής–Πότε ψηφίζεται

Εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις αλλαγές που έγιναν δεκτές από

ΑΕΝ Σύρου: Μία μικρή σχολή με μεγάλη ιστορία

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου ιδρύθηκε πριν από έξι δεκαετίες ως Δημόσια Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επί υπουργίας Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και έκτοτε στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο που φιλοξενούσε από τον προπερασμένο αιώνα την Αγγλική

Το παρασκήνιο της ρύθμισης για το κόμμα Κασιδιάρη…

Στη Βουλή κατατέθηκε χθες η τροπολογία της κυβέρνησης με στόχο το «φρένο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Η…   τροπολογία, που θα ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη, φέρει τροποποιήσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο και είναι πιο συγκεκριμένη όσον