Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Σώμα έχει εξαρθρώσει τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου

Στην υπερπροσπάθεια που όπως τόνισε καταβάλλει μέρα και νύχτα το Λιμενικό Σώμα και συμβάλλει σημαντικά στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων εστίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Την τελευταία δεκαετία έχουν εξαρθρωθεί τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα, ενώ έχει διασφαλιστεί ότι δεν διέφυγαν 242,3 εκατομμύρια ευρώ σε δασμούς», τόνισε την Παρασκευή (3/12) στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας της εταιρείας «Παπαστράτος» για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Παράλληλα ο κ.Πλακιωτάκης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι το Σώμα από το 2011 έχει προβεί σε τουλάχιστον 1.234 συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν σε κυκλώματα λαθρεμπορίου, έχει συλλέξει τουλάχιστον 1,4 δισ. παράνομα τσιγάρα καθώς και 13,9 τόνους καπνού, ενώ έχει κατάσχει 277 οχήματα και 45 πλοία.

Έκανε λόγο επίσης για μια άλλη διάσταση της πολυεπίπεδης προσφοράς του Λιμενικού Σώματος στον τόπο, στην εθνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της «Παπαστράτος» για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας αυτής η Παπαστράτος μέσω του προγράμματος PMI IMPACT προέβη σε μια σημαντική δωρεά πέντε σκαφών ειδικού τύπου αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων στο Λιμενικό Σώμα, αποστολή των οποίων είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου στην θάλασσα.

Επίσης, ενίσχυσε με νέα δωρεά της με επιχειρησιακό εξοπλισμό το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το οποίο επιχειρεί μεταξύ άλλων και στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

Οι δύο φορείς, προσέθεσε ο υπουργός, αναπτύσσουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις αναγνώρισης παράνομων τσιγάρων σε όλη την Επικράτεια, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η διεθνής συνεργασία με έχει επιτύχει το Λιμενικό Σώμα με άλλες ανά τον κόσμο διωκτικές αρχές στον τομέα αυτό.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους που εγκυνονεί αυτή η μορφή οργανωμένου εγκλήματος, όχι μόνο για τα έσοδα του κράτους και την οικονομία, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Πλακιωτάκης: Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Σώμα έχει εξαρθρώσει τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άτυχο πλοίο: USS WILLIAM D. PORTER (DD-579)

Άρθρο του J. M. Caiella από το “Naval History Magazine”, V.35, Number 3, June 2021. Ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά, Αναστάσης Παπαδάκης, Μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ Το αντιτορπιλικό, τύπου Fletcher, USS William D. Porter (DD-579) απέκτησε από τον πρώτο επιχειρησιακό του πλου

Ένα τόνο ακατάλληλα όστρακα για ανθρώπινη κατανάλωση κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από στελέχη του γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν εντός Φ/Γ-Ψ/Γ οχήματος ένας τόνος και είκοσι επτά κιλά (1.027 kgr) όστρακα του είδους χάβαρα, τα οποία διακινούνταν χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά,

Έριξε το αυτοκίνητο της συντρόφου του στη θάλασσα- Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο

Κανείς δεν περίμενε αυτή την τροπή στον καυγά των δύο συντρόφων που κατέληξε στη… βύθιση του αυτοκινήτου της γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή της Αμμουδάρας! Το νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο, όπως γράφει το Cretalive, εξελίχθηκε επικίνδυνα όταν ο άνδρας, μετά τη διαμάχη με τη

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου και περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες. Ειδικότερα προειδοποιεί ότι τα προϊόντα SOMATOMAX και ECDISTEN της εταιρείας Hi-Tech Pharmaceuticals τα οποία κυκλοφορούν στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο