Βραβεία Lloyd’s: Διακρίθηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες της Ναυτιλίας

Με φυσική παρουσία διεξήχθη ξανά, μετά την περσινή ψηφιακή τελετή, η εκδήλωση για τα ετήσια ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021, στην οποία διακρίθηκαν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος, κέρδισε το βραβείο για την Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας, διάκριση την οποία κατέκτησε πέρυσι η Άννα Αγγελικούση. Η Costamare ξεχώρισε φέτος για το εντυπωσιακό άνοιγμα στην αγορά μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, αλλά και το πρώτο ομόλογο του ελληνικού εφοπλισμού, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κορυφαία εταιρείας μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ανακηρύχθηκε η Seanergy Maritime, συμφερόντων του Σταμάτη Τσαντάνη. Η εισηγμένη υλοποίησε αρκετές επενδύσεις μεγέθυνσης του στόλου. Το αντίστοιχο βραβείο στα δεξαμενόπλοια έλαβε η Arcadia Shipmanagement των αδελφών Αγγελόπουλου.

Τη διάκριση στην κατηγορία για την Επιβατηγό Εταιρεία της χρονιάς έλαβε η Alpha Lines του Αντώνη Αγαπητού, η οποία δρομολογεί στην γραμμή Πειραιά, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών το πλοίο Speed Cat I.

Τέλος, ανάμεσα στα βραβεία που ξεχώρισαν ήταν και αυτό για το κορυφαίο πλοίο της χρονιάς, το οποίο απονεμήθηκε στην Dynagas του Γιώργου Προκοπίου για το “Transgas Power”. Πρόκειται για ένα από τα δύο νεότευκτα βαπόρια που παρέλαβε πρόσφατα η ναυτιλιακή, τα οποία μπορούν να λειτουργούν τόσο ως μεταφορείς LNG όσο και ως μονάδες FSRU.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί