Βραβεία Lloyd’s: Διακρίθηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες της Ναυτιλίας

Με φυσική παρουσία διεξήχθη ξανά, μετά την περσινή ψηφιακή τελετή, η εκδήλωση για τα ετήσια ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021, στην οποία διακρίθηκαν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος, κέρδισε το βραβείο για την Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας, διάκριση την οποία κατέκτησε πέρυσι η Άννα Αγγελικούση. Η Costamare ξεχώρισε φέτος για το εντυπωσιακό άνοιγμα στην αγορά μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, αλλά και το πρώτο ομόλογο του ελληνικού εφοπλισμού, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κορυφαία εταιρείας μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ανακηρύχθηκε η Seanergy Maritime, συμφερόντων του Σταμάτη Τσαντάνη. Η εισηγμένη υλοποίησε αρκετές επενδύσεις μεγέθυνσης του στόλου. Το αντίστοιχο βραβείο στα δεξαμενόπλοια έλαβε η Arcadia Shipmanagement των αδελφών Αγγελόπουλου.

Τη διάκριση στην κατηγορία για την Επιβατηγό Εταιρεία της χρονιάς έλαβε η Alpha Lines του Αντώνη Αγαπητού, η οποία δρομολογεί στην γραμμή Πειραιά, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών το πλοίο Speed Cat I.

Τέλος, ανάμεσα στα βραβεία που ξεχώρισαν ήταν και αυτό για το κορυφαίο πλοίο της χρονιάς, το οποίο απονεμήθηκε στην Dynagas του Γιώργου Προκοπίου για το “Transgas Power”. Πρόκειται για ένα από τα δύο νεότευκτα βαπόρια που παρέλαβε πρόσφατα η ναυτιλιακή, τα οποία μπορούν να λειτουργούν τόσο ως μεταφορείς LNG όσο και ως μονάδες FSRU.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει η Navtex της Exxon Mobil νότια της Κρήτης

Η ώρα των αποφάσεων για τα κοιτάσματα της Κρήτης πλησιάζει. Την περασμένη Πέμπτη, το σχήμα της ExxonMobil, προχώρησε στην έκδοση Navtex για τη δέσμευση μέχρι και τα τέλη Μαρτίου μεγάλων περιοχών μέσα στα θαλάσσια «οικόπεδα» που της έχουν παραχωρηθεί, προκειμένου να

ΠΕΑΛΣ: Σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ, στον κατάμεστο από μέλη, φίλους και προσκεκλημένους της Ένωσης φιλόξενο χώρο του bar – restaurant “Μαντζάρου 3” στο Κολωνάκι.

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων (φωτο)

Μέσα σε ζεστό οικογενειακό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 24-2-24 η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων στη Ταβέρνα ΑΛΩΝΑΚΙ. Η εκδήλωση μας έχει γίνει πλέον θεσμός και αυτό το δείχνει η αθρόα και μαζική

ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου

Περαιτέρω μείωση κατά 0,5% (9 πλοία) κατέγραψε ο αριθμός των υπό ελληνική σημαία πλοίων (άνω των 100 κοχ) το Δεκέμβριο 2023 (1816 πλοία) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό του Δεκεμβρίου 2022 (1825 πλοία), σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Μετάβαση στο περιεχόμενο