Πλοίο «πιάνει λιμάνι» στη νήσο Ρω για πρώτη φορά

H ανάρτηση του περιφερειάρχη

Nήσος Ρω: Πλοίο έδωσε για πρώτη φορά στην Ιστορία του νησιού

Ένα καταμαράν έδεσε στη νήσο Ρω το πρωί της Τρίτης (16.7.2024) σύμφωνα με τη rodiaki.gr και ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, και η αντιπεριφερειάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χαρούλα Γιασιράνη.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του έγινε στο πλαίσιο δοκιμαστικού δρομολογίου του πλοίου “Dodekanisos Pride” της ναυτιλιακής εταιρείας «Dodekanisos Seaways» η οποία ζήτησε και έλαβε ειδική άδεια για να προσεγγίσει τη νήσο Ρω, προκειμένου να ελεγχθεί το βύθισμα του λιμανιού καθώς και η λειτουργικότητα του προβλήτα, πριν το έργο παραδοθεί και επισήμως.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζημάρκος έκανε μια σχετική ανάρτηση στο facebook: «Τρίτη 16 Ιουλίου 2024. Μια μέρα ιστορική για τα νησιά μας. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που πλοίο φτάνει και δένει στη νησίδα Ρω. Από αυτή την κουκίδα γης, που η Δέσποινα Αχλαδιώτη ύψωνε επί 40 χρόνια την ελληνική σημαία, στέλνουμε και εμείς σήμερα το ίδιο μήνυμα, στη δική μας γλώσσα. Το μήνυμα της αφοσίωσης στην ευθύνη. Της αγάπης για την πατρίδα. Το μήνυμα της θωράκισης των νησιών του Αιγαίου με υποδομές. Τη δική μας εκδοχή άσκησης πατριωτισμού. Του πατριωτισμού των έργων. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, η αξία ενός έργου δεν εξαντλείται πάντα στο τεχνικό του μέρος και τον προϋπολογισμό του.

Οι λιμενικές υποδομές στη νησίδα της Ρω, όπως και η προβλήτα αντίστοιχα στη Στρογγύλη, που έχει ήδη παραδοθεί, είναι σίγουρα πολλά περισσότερα και όλα για όσα αξίζει κανείς να παλεύει. Σίγουρα, μια σπουδαία εθνική υπόθεση που θα αναδειχθεί όπως της αξίζει, μετά τη σημερινή (σ.σ. χθες) επιβεβαιωτική προσέγγιση και θα παραδοθεί όπως πρέπει στους νησιώτες και σε όλη τη χώρα.

Για την ώρα, δένουμε για πρώτη φορά στη νησίδα της Ρω, επειδή προσπαθούμε να μένουμε κάθε μέρα συνδεδεμένοι με τη δουλειά. Με το καθήκον».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aνταλλαγή κρατουμένων Ουκρανίας και Ρωσίας…

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα από 270 αιχμαλώτους πολέμου και 120 πολίτες η κάθε πλευρά, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας… Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι το πρώτο στάδιο της ανταλλαγής κρατουμένων «1000 έναντι 1000» ολοκληρώθηκε.«Επιστρέφουμε

Ο Παναθηναϊκός παρέδωσε το στέμμα του…

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ για τη Euroleague που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι… Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον περσινό τους θρίαμβο και παρέδωσαν το στέμμα τους μετά την

Ναυάγιο Πύλου: Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε 17 μέλη του Λιμενικού – Ανάμεσά τους ο τότε Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Ποινική δίωξη για κακουργήματα ασκήθηκε εναντίον 17 μελών του Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των οποίων και ανώτεροι αξιωματικοί της ηγεσίας του, σχετικά με το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους “Adriana” που έγινε δυτικά της Πύλου στις 14 Ιουνίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν 700-750 μετανάστες.

Πώς… βυθίστηκε η υπερηφάνεια του Κιμ: Δορυφορικές εικόνες από τις ζημιές στο πολεμικό πλοίο μετά την αποτυχημένη καθέλκυσή του

Δορυφορικές εικόνες κατέγραψαν τις ζημιές που υπέστη το νέο πολεμικό πλοίο της Βόρειας Κορέας κατά την αποτυχημένη καθέλκυσή του σε ναυπηγείο στην πόλη Τσονγκτζίν, παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το πλοίο εμφανίζεται πλαγιασμένο στο νερό, καλυμμένο με μεγάλους μπλε μουσαμάδες, ενώ ένα τμήμα του βρίσκεται εκτός νερού,

Μετάβαση στο περιεχόμενο