Πλωτάρχης Λ.Σ. Καραβέλα Σοφία : Ευχαριστώ που δεν θρηνήσαμε θύματα – Αθόρυβη δύναμη οι 3.000 εθελοντές (VIDEO)

Στη Ρόδο οι εθελοντές ήταν η «αθόρυβη δύναμη» που υποστήριζε ακάματα όλο το 24ωρο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το Λιμενικό απεγκλώβιζε με ασφάλεια 3.700 κατοίκους και τουρίστες στη Ρόδο. Η πλωτάρχης του Λιμενικού Σοφία Καραβέλα, στη μαρτυρία τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει τα δύο παιδάκια που αποβιβάστηκαν στα Λοθιάρικα και περίμεναν να ξαναβρεθούν με τους γονείς τους και τη γυναίκα που έψαχνε τον πατέρα του παιδιού της.

«Προσπαθούσαμε να καλυφθούμε και ταυτόχρονα να σώσουμε τον κόσμο. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ήταν ότι δεν θρηνήσαμε θύματα», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Από την πλευρά των εθελοτών η Βέρα Λαζαράκη, στέλεχος των Προσκόπων Δωδεκανήσου, και ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Αντώνης Ζερβός, περιγράφουν τις δικές τους προσπάθειες και υπενθυμίζουν ότι σύσσωμη η κοινωνία της Ρόδου, από το γηραιότερο ως τον πιο νέο, άφησε ανοιχτά σπίτια για να φιλοξενήσουν κόσμο.

«Προσπαθούσαμε σε κάθε γωνία που υπήρχε πυροσβέστης», είπε ο εθελοντής Αιμίλιος Μανωλάκης.

«Ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας σε συνθήκες μη πολέμου η οποία οργανώθηκε και εκτελέστηκε άψογα από ομάδες απλών πολιτών», υπενθυμίζει η κάτοικος Ρόδου, Μαρία Σκορδίλη.

Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά εγκαυμάτων, τσιμπημάτων και αλλεργικών αντιδράσεων από φυτά, θερμικής εξάντλησης, περιγράφει η Αγάπη Πεταλίδου – Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη Ρόδο υπολογίζεται ότι οι εθελοντές ξεπέρασαν τους 3.000.  

Αξιωματικός του Λιμενικού στην ΕΡΤ: Ευχαριστώ που δεν θρηνήσαμε θύματα – Αθόρυβη δύναμη οι 3.000 εθελοντές

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας, οι νέοι την αγνοούν εντελώς

Τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης για τη μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου, την ελληνόκτητη, έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari, με θέμα: «Οι αντιλήψεις των Ελλήνων και οι προκλήσεις στη Ναυτιλία» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις ώρες εργασίας

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, πριν ακόμα θεσμοθετηθεί η εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και σε εκείνες που εφαρμόζουν σύστημα με εναλλασσόμενες βάρδιες. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Ν», κάνουν λόγο για ώρες εργασίας

von der Leyen: Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής για 2η φορά

Με 401 ψήφους υπέρ της, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε πριν λίγο την κα Ursula von der Leyen για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για ακόμη μια πενταετία η κα. von der Leyen θα βρίσκεται στο τιμόνι του κύριου

Κριμαία: Ουκρανικά ναυτικά drones έπληξαν τη βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Ουκρανικά ναυτικά drones επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με στόχο το κέντρο διοίκησης, μια αποθήκη πυρομαχικών και εξοπλισμού, έναν υποσταθμό ισχύος, τεχνικές εγκαταστάσεις και θέσεις πυροβολικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο