Πλωτάρχης Λ.Σ. Καραβέλα Σοφία : Ευχαριστώ που δεν θρηνήσαμε θύματα – Αθόρυβη δύναμη οι 3.000 εθελοντές (VIDEO)

Στη Ρόδο οι εθελοντές ήταν η «αθόρυβη δύναμη» που υποστήριζε ακάματα όλο το 24ωρο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το Λιμενικό απεγκλώβιζε με ασφάλεια 3.700 κατοίκους και τουρίστες στη Ρόδο. Η πλωτάρχης του Λιμενικού Σοφία Καραβέλα, στη μαρτυρία τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει τα δύο παιδάκια που αποβιβάστηκαν στα Λοθιάρικα και περίμεναν να ξαναβρεθούν με τους γονείς τους και τη γυναίκα που έψαχνε τον πατέρα του παιδιού της.

«Προσπαθούσαμε να καλυφθούμε και ταυτόχρονα να σώσουμε τον κόσμο. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ήταν ότι δεν θρηνήσαμε θύματα», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Από την πλευρά των εθελοτών η Βέρα Λαζαράκη, στέλεχος των Προσκόπων Δωδεκανήσου, και ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Αντώνης Ζερβός, περιγράφουν τις δικές τους προσπάθειες και υπενθυμίζουν ότι σύσσωμη η κοινωνία της Ρόδου, από το γηραιότερο ως τον πιο νέο, άφησε ανοιχτά σπίτια για να φιλοξενήσουν κόσμο.

«Προσπαθούσαμε σε κάθε γωνία που υπήρχε πυροσβέστης», είπε ο εθελοντής Αιμίλιος Μανωλάκης.

«Ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας σε συνθήκες μη πολέμου η οποία οργανώθηκε και εκτελέστηκε άψογα από ομάδες απλών πολιτών», υπενθυμίζει η κάτοικος Ρόδου, Μαρία Σκορδίλη.

Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά εγκαυμάτων, τσιμπημάτων και αλλεργικών αντιδράσεων από φυτά, θερμικής εξάντλησης, περιγράφει η Αγάπη Πεταλίδου – Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη Ρόδο υπολογίζεται ότι οι εθελοντές ξεπέρασαν τους 3.000.  

Αξιωματικός του Λιμενικού στην ΕΡΤ: Ευχαριστώ που δεν θρηνήσαμε θύματα – Αθόρυβη δύναμη οι 3.000 εθελοντές

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο