ΠΟΕΠΛΣ: Αναζητώντας εξιλαστήρια θύματα

Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά κατά τον απόπλου του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου Blue Horizon.

Το να χάνεται ένας συνάνθρωπός μας κάτω από αυτές τις συνθήκες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μας θυμώνει και μας προβληματίζει έντονα όλους.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μας έχουν σοκάρει και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν  αντιπροσωπεύουν τους ανθρώπους της ακτοπλοΐας.

Ως Ομοσπονδία έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη είμαστε βέβαιοι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει.

Δεν μπορούμε όμως να μην ενημερώσουμε για μια ακόμη φορά ότι το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διαχειρίζεται το μεγαλύτερο όγκο ακτοπλοϊκής σύνδεσης της χώρας και παρότι είναι υποστελεχωμένο, οι συνάδελφοί μας δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους έχοντας ως προτεραιότητα την ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών.

Επιπρόσθετα κάθε μας πρόταση και παρότρυνση για ενίσχυση αντιμετωπίζεται απαξιωτικά και ακόμη και τώρα, μετά από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν δυστυχώς αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις λύσεις συνεχίζουν να λειτουργούν σπασμωδικά.

Εάν στην αγωνία τους να αποποιηθούν τις ευθύνες τους ή να “μπαλώσουν” τις επικοινωνιακές τους αστοχίες, αναζητούν εξιλαστήρια θύματα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Ευχόμαστε και θα εργαστούμε ώστε έστω και τώρα ο τραγικός θάνατος του Αντώνη να αποτελέσει την αφορμή, οι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα.

Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη και δε θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγικά περιστατικά.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο