ΠΟΕΠΛΣ: “Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την αξία της ζωής και της υγείας των συναδέλφων μας”

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αιφνιδιαστική τροποποίηση του ΠΔ 37/2012 «Καταστάσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Η εφαρμογή του νέου ΠΔ 86/2022 ΦΕΚ 233/Α/17-12-22 «Τροποποίηση του π.δ. 37/2012 «Καταστάσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνεπάγεται την κατάργηση των προσωποπαγών θέσεων και την επανατοποθέτηση όλων των στελεχών, που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς.

Και ενώ με το προηγούμενο καθεστώς οι παραπάνω συνάδελφοί μας δήλωναν τον τόπο, που τους διευκόλυνε στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υγείας τους, με το νέο ΠΔ θα δηλώνουν την Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.) και θα τοποθετούνται δίχως κανένα μετρήσιμο στοιχείο και κριτήριο σε οποιαδήποτε Λιμενική Αρχή εντός της δηλωθείσας ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι ουδέποτε έγινε γνωστή η προώθηση του νέου ΠΔ 86/22, το οποίο σχεδιάσθηκε και προωθήθηκε για δημοσίευση εν κρυπτώ.

Παρά το γεγονός ότι δεν εκφράζουμε αντιρρήσεις σε μια περιοδική επαναξιολόγηση ορισμένων ζητημάτων υγείας, καταδικάζουμε την ξεκάθαρη τιμωρητική στάση της Ηγεσίας μας σε στελέχη, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αναστάτωση, η ανησυχία, η απογοήτευση και κυρίως η ανασφάλεια που προκαλεί η εφαρμογή του ΠΔ 86/12 δεν αφήνει περιθώρια για πολλές συζητήσεις.

Ζητάμε τη μη εφαρμογή του και την άμεση κατάργησή του ενώ παράλληλα ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο για την ανατροπή του στη δικαιοσύνη.

Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσφέρουν στην Ελληνική κοινωνία και τη χώρα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την αξία της ζωής και της υγείας τους.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ