Ποιο είναι το πρόστιμο αν διψάσεις στο αυτοκίνητο;

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ένα μακροσκελές κείμενο, ένας μπούσουλας για την σωστή και ασφαλή κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στον δρόμο.

Και περιλαμβάνει εκατοντάδες κανονιστικές διατάξεις αλλά και ποινές για όσους δεν τις εφαρμόζουν.

Η ανάγνωσή του είναι εξαιρετικά επιμορφωτική. Και αποκαλύπτει και μερικές διατάξεις που για πολλούς είναι άγνωστες. Όπως για παράδειγμα το ότι να πίνεις νερό στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγείς είναι δυνατόν να επισύρει κάποια αρκετά σοβαρή ποινή.

Στο άρθρο 13 του ΚΟΚ αναφέρεται ότι ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να έχει πάντα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Και αυτό συνεπάγεται ότι τα χέρια του θα έχουν μονίμως την πλήρη ελευθερία ώστε να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος ώστε να κινείται με ασφάλεια στον δρόμο.

Το άρθρο αυτό δεν αναφέρεται ρητά στην κατανάλωση νερού μέσα στο αυτοκίνητο. Όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού της τροχαίας να διαπιστώσει ότι η χρήση του μπουκαλιού μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επικίνδυνης οδήγησης.

Στην περίπτωση αυτή το πρόστιμο είναι €100 και συνοδεύεται από αφαίρεση της άδειας για 30 ημέρες.

Ακούγεται κάπως υπερβολικό και ακραίο. Όμως σκεφτείτε πόσες φορές χρειάστηκε να ανοίξετε ένα μπουκάλι νερό, να ξεβιδώσετε το καπάκι, να πιείτε νερό και μετά να ψάχνετε και το χαμένο καπάκι κάπου ανάμεσα στα καθίσματα.

Όλη αυτή την ώρα η προσοχή σας έχει αποσπαστεί από την οδήγηση και υπάρχει εν δυνάμει ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος. Μιλάμε για ακραία περίπτωση αλλά υπαρκτή.

Και έπεται και συνέχεια με καφέδες, τυρόπιτες, κουλούρια και λοιπές αντικοινωνικές καταστάσεις...

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Η ολονύχτια μάχη απέναντι σε drones και βαλλιστικούς πυραύλους

Ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα νύχτα για την φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, με το πλοίο να βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό και το σύνολο του πληρώματος σε θέσεις μάχης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επιθέσεων όχι μόνο

Η διάρκεια στον χρόνο αποδεικνύει την αξία της…(*)

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου 1949 για την ίδρυση της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, μέχρι και την προχθεσινή πανηγυρική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η αποτροπή του τότε Σοβιετικού και νυν Ρωσικού επεκτατισμού αποτελούσε κοινή πρόκληση για

«Εδώ είναι άγριες οι θάλασσες»

Η πρώτη ειδοποίηση έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Ένα ακατάλληλο σκαρί γεμάτο ανθρώπους θαλασσόδερνε ανοιχτά της Γαύδου. Το επείγον σήμα βρήκε τον καπετάν Στράτο στη γέφυρα του επιβατηγού «Δασκαλογιάννης». Μετέφερε κοντά στα 400 άτομα, κυρίως τουρίστες, στο παράκτιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο