Ποιο είναι το πρόστιμο αν διψάσεις στο αυτοκίνητο;

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ένα μακροσκελές κείμενο, ένας μπούσουλας για την σωστή και ασφαλή κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στον δρόμο.

Και περιλαμβάνει εκατοντάδες κανονιστικές διατάξεις αλλά και ποινές για όσους δεν τις εφαρμόζουν.

Η ανάγνωσή του είναι εξαιρετικά επιμορφωτική. Και αποκαλύπτει και μερικές διατάξεις που για πολλούς είναι άγνωστες. Όπως για παράδειγμα το ότι να πίνεις νερό στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγείς είναι δυνατόν να επισύρει κάποια αρκετά σοβαρή ποινή.

Στο άρθρο 13 του ΚΟΚ αναφέρεται ότι ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να έχει πάντα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Και αυτό συνεπάγεται ότι τα χέρια του θα έχουν μονίμως την πλήρη ελευθερία ώστε να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος ώστε να κινείται με ασφάλεια στον δρόμο.

Το άρθρο αυτό δεν αναφέρεται ρητά στην κατανάλωση νερού μέσα στο αυτοκίνητο. Όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού της τροχαίας να διαπιστώσει ότι η χρήση του μπουκαλιού μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επικίνδυνης οδήγησης.

Στην περίπτωση αυτή το πρόστιμο είναι €100 και συνοδεύεται από αφαίρεση της άδειας για 30 ημέρες.

Ακούγεται κάπως υπερβολικό και ακραίο. Όμως σκεφτείτε πόσες φορές χρειάστηκε να ανοίξετε ένα μπουκάλι νερό, να ξεβιδώσετε το καπάκι, να πιείτε νερό και μετά να ψάχνετε και το χαμένο καπάκι κάπου ανάμεσα στα καθίσματα.

Όλη αυτή την ώρα η προσοχή σας έχει αποσπαστεί από την οδήγηση και υπάρχει εν δυνάμει ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος. Μιλάμε για ακραία περίπτωση αλλά υπαρκτή.

Και έπεται και συνέχεια με καφέδες, τυρόπιτες, κουλούρια και λοιπές αντικοινωνικές καταστάσεις...

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο