Ποιοι είναι οι κορυφαίοι Ελληνες εφοπλιστές


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία συνεχίζουν να
διαδραματίζουν οι Ελληνες εφοπλιστές, ενισχύοντας μάλιστα σταθερά την
παρουσία τους στον κλάδο και την επιρροή τους στις εξελίξεις.

Είναι η πολυπληθέστερη «εθνική ομάδα» στη λίστα των Lloyd’s με τους 100 ισχυρότερους
εφοπλιστές παγκοσμίως, αριθμώντας 15 συμμετοχές – μεταξύ αυτών και δύο
γυναίκες. Στη δεύτερη θέση οι Κινέζοι, με 12 εκπροσώπους στην
εκατοντάδα.

Η λίστα καταρτίζεται όχι μόνον με βάση των αριθμό των πλοίων και το τονάζ που διαθέτει κάθε εφοπλιστής, αλλά και με κριτήριο την «επιρροή» του στις εξελίξεις του κλάδου.

Ετσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αν και δεν είναι στους
100 πρώτους σε αριθμό πλοίων, βρέθηκε φέτος στην 51η θέση της παγκόσμιας
κατάταξης, επειδή η «επιρροή» και ο ρόλος του ενισχύθηκαν με το deal συγχώνευσης της εταιρείας του «Capital Product» με την «Diamont S», που τον καθιστά εταίρο του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross.

Κορυφαίοι Ελληνες εφοπλιστές στη λίστα των Loyd’s είναι οι Γιάννης Αγγελικούσης και Γιώργος Προκοπίου. Στην πρώτη θέση παγκοσμίως ο Κορεάτης Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ναυτιλιακής Οργάνωσης.

Πρώτο ελληνικό όνομα στη λίστα ο Γιάννης Αγγελικούσης, που ανέβηκε φέτος δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και βρίσκεται στην 6η, από την 8η θέση πέρυσι.
Κατά τρεις θέσεις στη λίστα Lloyds Top 100 ανέβηκε ο Γιώργος Προκοπίου, που είναι πλέον 12ος στην παγκόσμια κατάταξη.

Επόμενο ελληνικό όνομα η Αγγελική Φράγκου, στην 22η θέση της κατάταξης. Ακολουθεί στην 24η ο Πέτρος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk, που ήταν πέρυσι 38ος.
Στην αμέσως επόμενη θέση, 25ος ο Γιώργος Οικονόμου της Dryships. Στην 26η ο Παναγιώτης Γ. Λιβανός της GasLog.

Αρκετά πιο πίσω, στην 43η θέση της λίστας βρίσκεται ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare και του Costa Navarino είναι στην 51η θέση, την οποία μοιράζεται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην 74η ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος της Bimco. Τρεις θέσεις χαμηλότερα, στην 77η ο Νικόλας Τσάκος, με τον Δημήτρη Φαφαλιό να ακολουθεί στην 78η θέση.

Από τους πρωτοεμφανιζόμενους της λίστας, ο Γιώργος Λογοθέτης του ομίλου Libra, που βρίσκεται στην 80η θέση

Ο Πάνος Λασκαρίδης (στον οποίο μέσω της εταιρείας
“Λάμψα” ανήκουν τα ξενοδοχεία “Μεγάλη Βρεταννία” και King George στην
Αθήνα, το Sheraton στη Ρόδο κλπ), εμφανίζεται στην 95η θέση της κατάταξης.

Η ελληνική παρουσία ολοκληρώνεται με την Δέσποινα Θεοδοσίου, πρόεδρο της Wista International, που βρίσκεται στην 96η θέση και εμφανίζεται πρώτη φορά στη λίστα των Lloyd’s.sofokleousin.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας, οι νέοι την αγνοούν εντελώς

Τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης για τη μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου, την ελληνόκτητη, έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari, με θέμα: «Οι αντιλήψεις των Ελλήνων και οι προκλήσεις στη Ναυτιλία» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις ώρες εργασίας

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, πριν ακόμα θεσμοθετηθεί η εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και σε εκείνες που εφαρμόζουν σύστημα με εναλλασσόμενες βάρδιες. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Ν», κάνουν λόγο για ώρες εργασίας

von der Leyen: Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής για 2η φορά

Με 401 ψήφους υπέρ της, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε πριν λίγο την κα Ursula von der Leyen για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για ακόμη μια πενταετία η κα. von der Leyen θα βρίσκεται στο τιμόνι του κύριου

Κριμαία: Ουκρανικά ναυτικά drones έπληξαν τη βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Ουκρανικά ναυτικά drones επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με στόχο το κέντρο διοίκησης, μια αποθήκη πυρομαχικών και εξοπλισμού, έναν υποσταθμό ισχύος, τεχνικές εγκαταστάσεις και θέσεις πυροβολικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο