Πολεμικό Ναυτικό: O Λουκάς Τσαρμακλής νέος Υπαρχηγός Στόλου

Ποιος είναι ο νέος Υπαρχηγός Στόλου, που μέχρι πρότινος ήταν Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Υπαρχηγού Στόλου από τον Υποναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ στον Υποναύαρχο Λουκά Τσαρμακλή ΠΝ, στο Πολεμικό Ναυτικό γράφτηκε ιστορία.

Κι αυτό γιατί ο νέος Υπαρχηγός ήταν ο πρώτος Διοικητής Αεροπορίας Ναυτικού και μάλιστα με ειδικότητα TACCO (Tactical Coordinator) όταν δημιουργήθηκε η Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού το 2018, έχοντας ως μέσα τα Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B ORION.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ,  παρέστησαν Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ και Υπαρχηγοί ΑΣ, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου 1966 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Σημαιοφόρος το 1988.

 Έχει υπηρετήσει σε πλοία του Στόλου και στην 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας (ΜΝΑΣ) και έχει διατελέσει Κυβερνήτης στην Κανονιοφόρο (Κ/Φ) Αρματωλός και στην Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ, Διοικητής 2ης Μοίρας Φρεγατών, πρώτος Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ) και Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Είναι Tactical Coordinator (TACCO) στα Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B ORION και έχει υπηρετήσει στον Α’ Κλάδο του ΓΕΝ ως Τμηματάρχης Παράκτιας Άμυνας (Α1-IV) και Αμυντικής Σχεδίασης (Α1-ΙΙ), καθώς και ως Διευθυντής στις Διευθύνσεις Επικοινωνιών – Πληροφορικής (Α4) και Πολιτικής & Σχεδίων (Α1).

 Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Ε’ Επιτελής (Strategic Policy & Concepts) και ως Αναπληρωτής Στρατιωτικού Αντιπροσώπου στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (Βρυξέλλες – ΣΑ/ΣΕΒΑΣ).

Το 2022 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου Π.Ν. και τον Μάρτιο του 2023 παρέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου.

Έχει διέλθει τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, και διαθέτει μεταξύ άλλων πτυχίο Naval Flight Officer (NFO) και Aviation Safety Officer (ASO).

 Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του Μετάλλια, Παράσημα και Διαμνημονεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Μεταλλίων Συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές ΝΑΤΟ και Επιχείρησης ΝΑΤΟ Άρθρου 5.

 Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Λιβανίδου και έχουν έναν γιο. Ομιλεί την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο