Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία – Βγάζουν το υδρογραφικό Τσεσμέ απέναντι από την Λήμνο

Τούρκος παρουσιαστής «τρολάρει» τον Ερντογάν για την φράση του «Θα ρθούμε ένα βράδυ»
Σε ένα ακόμα τεστ νεύρων προχωρά η Τουρκία από σήμερα και μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα με την NAVTEX TURNHOS N/W : 0880/22 που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης, η Τουρκία στέλνει για το εν λόγω χρονικό διάστημα το ερευνητικό του τουρκικού στόλου Τσεσμέ, σε περιοχή που δεσμεύτηκε ανατολικά της Λήμνου.

Το διαβόητο ερευνητικό θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές έρευνες βάζοντας όμως ένα ακόμα σκάφος που θα πρέπει να παρακολουθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για παν ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα ο νούμερο δύο του κυβερνώνοντος κόμματος της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλουμούς πήρε την σκυτάλη της εκτόξευσης απειλών.

Μιλώντας στο κανάλι Aksu TV ο Κουρτουλμούς προειδοποίησε την Ελλάδα ότι η Τουρκία «δεν αστειεύεται και δεν μπλοφάρει» με όσα λέει. «Η Τουρκία είναι μια χώρα που θα προστατεύσει τα δικαιώματά της και το δίκαιό της. Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση, λογική και συνέση στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ από την Αθήνα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός εξωτερικών έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα ενώ ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε και την ανησυχία του για την κλιμακούμενη ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας.

«Θα πρέπει να αντιληφθεί, ωστόσο, η άλλη πλευρά του Αιγαίου ότι τον σχεδόν έναν αιώνα ισχύος αυτής της Συνθήκης, θα τον διαδεχθούν πολλοί ακόμη. Έτσι απαιτούν η Ιστορία και Γεωγραφία, η νομιμότητα και η διεθνής σταθερότητα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω μόνο, την τουρκική ηγεσία, γιατί η τουρκική αντιπολίτευση λέει πράγματα που είναι χειρότερα από τα απαράδεκτα που διατυπώνει η τουρκική ηγεσία. Είμαι ιδιαίτερα όμως ευτυχής διότι η τουρκική κοινή γνώμη δεν «αγοράζει» το αφήγημα, αλλά αντιθέτως διατυπώνει την άποψη ότι οι δύο αυτές κοινωνίες μπορεί να ζήσουν μαζί στο μέλλον» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου καυτηρίασε την πολιτική Ερντογάν και ιδιαίτερα την απώλεια των στελθ F-35 από την Τουρκία και την απόκτησή τους από την Ελλάδα.
Τόνισε συγκεκριμένα: «Το F-35 διαθέτει αυτήν τη στιγμή την πιο προηγμένη αεροπορική τεχνολογία στον κόσμο. Πώς θα το αντισταθμίσει η Τουρκία; Λοιπόν τι κάνεις; Θα πάρετε προφυλάξεις τραγουδώντας σε όλους «Μια μέρα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά, μια μέρα στη Συρία, μια μέρα στο Ιράκ, μια μέρα στην Ελλάδα, ίσως μια άλλη μέρα;».

Αρκούντως καυστική είναι και μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ πλέον απέναντι στου τούρκο πρόεδρο και τις επιλογές του και την ρητορική του. Ο κεντρικός παρουσιαστής του τουρκικού FOX Σελτσούκ Τεπελί είπε συγκεκριμένα: «Αυτή η ιστορία με το «ξαφνικά ένα βράδυ» στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε «ξαφνικά ένα βράδυ», μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16 δεν είναι έτσι. Άρα, το «ξαφνικά ένα βράδυ» σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις