Πολωνία: Σταματούν προσωρινά οι εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Οι εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών στην Πολωνία θα σταματήσουν προσωρινά προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος στις τιμές, όμως θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται η διαμετακόμισή τους, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Ρόμπερτ Τέλους.

Ο Τέλους ανέλαβε καθήκοντα χθες Πέμπτη μετά την παραίτηση του προκατόχου του εν μέσω διαμαρτυριών των αγροτών για τις μειούμενες τιμές παραγωγού.

«Συμφωνήσαμε να περιορίσουμε και για την ώρα να σταματήσουμε τις εξαγωγές στην Πολωνία», δήλωσε ο Τέλους στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του. «Η διαμετακόμιση θα επιτρέπεται αλλά θα εποπτεύεται στενά και στις δύο χώρες έτσι ώστε τα ουκρανικά σιτηρά να μην μένουν στην Πολωνία».

Φθηνότερα τα ουκρανικά σιτηρά από αυτά που παράγονται στην ΕΕ
Μεγάλες ποσότητες ουκρανικών σιτηρών, τα οποία είναι φθηνότερα από εκείνα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγουν να μένουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης εν μέσω συμφόρησης στις εφοδιαστικές αλυσίδες, επηρεάζοντας σημαντικά τις τιμές και τις πωλήσεις για τους ντόπιους αγρότες.

Αυτό έχει δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα για τους εθνικιστές του κυβερνώντος Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) σε μια εκλογική χρονιά.

Οι πρωθυπουργοί πέντε χωρών περιλαμβανομένης της Πολωνίας έστειλαν επιστολή την περασμένη εβδομάδα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητώντας να αναληφθεί δράση για τις εισαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.

Πολωνία: Σταματούν προσωρινά οι εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο