Πώς έγινε η απορρύπανση στους Παξούς από τα αποκαϊδια του ιστιοφόρου – Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού περιγράφει τη διαδικασία (video)

Εντυπωσιακή είναι η προσπάθεια που καταβάλει το Λιμενικό Σώμα για να περιορίσει τη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του ιστιοπλοϊκού στους Παξούς. Ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος μίλησε στην ΕΡΤ για τις προσπάθειες απορρύπανσης.

«Μεσα σε όλο αυτό που έγινε χθες με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ιστιοφόρο σκάφος και τελικά βυθίστηκε, ο φόβος όλων πλέον είναι ο φόβος της ρύπανσης».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κοκκάλας στην πλειοψηφία τους τα 200 λίτρα ντίζελ που μετέφερε το ιστιοφόρο κάηκαν στη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Περιγράφοντας τη διαδικασία απορρύπανσης και συλλογής των υπολειμμάτων από το κατεστραμένο ιστιοπλοϊκό ο κ. Κοκκάλας ανέφερε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τα κατάλληλα απορροφητικά υλικά.

«Περισσυνελλέχθησαν τα περίκλειστα απορρίματα και με σκάφος μεταφέρθηκαν στην στερία για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Έρευνες για αγνοούμενους στη Ρόδο

Ο κ. Κοκκάλας αναφέρθηκε και στην ευρεία επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών που άπό το πρωί είναι σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου, επισημαίνοντας ότι η κινητοποίηση είναι άμεση.

«Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να εντοπίσουμε όσα περισσότερα άτομα γίνεται. Στο σκάφος επέβαιναν μόνο άνδρες. Είχαν ξεκινήσει από την Αττάλεια της Τουρκίας. Ελάχιστα άτομα από αυτά που έχουμε διασώσει έφεραν σωσίβια» ανέφερε για τη ναυτική τραγωδία στη Ρόδο και τις προσπάθειες διάσωσης που είναι σε εξέλιξη ο κ. Κοκκάλας.

Πώς έγινε η απορρύπανση στους Παξούς από τα αποκαϊδια του ιστιοφόρου – Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού περιγράφει τη διαδικασία (video)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών για διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στη Ρόδο

τη σύλληψη έντεκα αλλοδαπών προέβησαν, την 28/09/2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Ειδικότερα, τα ως άνω στελέχη, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, 46χρονο αλλοδαπό ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να κινείται

Πολυτεχνειούπολη: Σοκάρουν τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες των θυμάτων – Σε διαθεσιμότητα η αστυνομικός «πληροφοριοδότης»

Τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες για τη δράση των συμμοριών με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, αποκαλύπτουν τη σκληρότητα των κακοποιών. Μετά τις ένοπλες ληστείες, την διακίνηση ναρκωτικών και τις απειλές φοιτητών, οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με διώξεις για σωρεία αδικημάτων. Πειστήρια – μεταξύ άλλων –

Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»: Οπλισμός και δυνατότητες του νέου «πειρατικού» του ΠΝ

Οπλισμένη σαν αστακός η Πυραυλάκατος «Βλαχάκος» αποτελεί το 7ο ταχύ, σύγχρονο σκάφος κατευθυνoμένων βλημάτων. Οι πυραυλάκατοι κρύβονται στις βραχονησίδες του Αιγαίου κι από εκεί τα πληρώματά τους επιτηρούν ό,τι κινείται σε μεγάλες αποστάσεις. Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος», που φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων, ως μονάδα κρούσης του

Nord Stream: Ολική καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου – Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή

Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή έχει υποστεί ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream Το λιμενικό της Σουηδίας εντόπισε τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές, δήλωσε εκπρόσωπος του σώματος στην εφημερίδα Svenska Dagbladet. «Δύο από αυτές τις τέσσερις (σ.σ. διαρροές)