Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα, πώς θα προχωρήσει η άρση των περιορισμών

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Το φετινό Πάσχα δεν θα είναι τελείως ελεύθερο, αλλά σαφώς πολύ πιο κοντά στην κανονικότητα σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Για παράδειγμα, δεν θα υπάρχει περιορισμός μετακινήσεων και ατόμων στο πασχαλινό τραπέζι, ενώ θα γίνει κανονικά και ο Επιτάφιος, όμως τα μέτρα που ισχύουν μέχρι στιγμής, όπως η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, η διενέργεια τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας στους κλειστούς χώρους θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αποκλιμάκωση των περιορισμών της πανδημίας αναμένεται μετά το Πάσχα. Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 2 Μαΐου, εντούτοις δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις, που θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεικτών,

Αυτό το οποίο εξετάζεται επίσης είναι, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να δούμε ένα συνολικό πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά με όρους. Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, θα είναι από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν και αυτό με επιφύλαξη.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που παρατηρηθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, για παράδειγμα από το φθινόπωρο, τα μέτρα μπορούν να επανέλθουν, όπως έχει εξηγήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. “Ο,τι ακούσετε σχετικά με άρση μέτρων θα έχει να κάνει με αναστολή και πλήρη επανεξέταση. Γιατί αυτή τη η στιγμή, η αίσθηση που υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα, όχι μόνο στη χώρα μας- αναφέρομαι στο ECDC και στον ΕΜΑ- είναι ότι ο κορονοϊός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, όπως πολλοί θέλουν να παρουσιάσουν” τόνισε χθες σε παρέμβασή του.

Τι θα γίνει με την τέταρτη δόση
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τη δεύτερη επαναληπτική δόση για όσους είναι άνω των εβδομήντα ετών (την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε για τους άνω των ογδόντα ετών.

“Θεωρητικά, αυτή τη στιγμή, όλα είναι πιθανά σε ό,τι έχει να κάνει με την 4η δόση, γιατί αυτό είναι ένα αμιγώς επιστημονικό θέμα. Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως και εμείς, έχουμε καταλήξει σε ένα ηλικιακό όριο ως σύσταση για την 4η δόση, αλλά εντός του Απριλίου περιμένουμε τις αποφάσεις των επιστημονικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τότε θα υπάρξει συνολικά μία κοινή πολιτική” σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα, πώς θα προχωρήσει η άρση των περιορισμών

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΡΕΪΖΗΣ Δρόσος

Γεννήθηκε στη Σητεία το έτος 1969. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1993 και αποφοίτησε το 1995 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υπηρέτησε στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ως Υπολιμενάρχης και στα

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υποβάλλουν Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.   «Η

ΕΜΥ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων διοικητή [pics]

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων Διοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από τον Ταξίαρχο (ΜΤ) Σπυρίδωνα Μπαρσάκη στον Ταξίαρχο (ΜΤ) Κωνσταντίνο Μαρούσο.

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Άνοιξε μέσα στον Μάρτιο ο δεύτερος κύκλος ενημέρωσης ασφαλισμένων Δημοσίου,

Μετάβαση στο περιεχόμενο