Ποσειδώνια 2024: Έριξαν αυλαία με ρεκόρ συμμετοχών

Έφτασαν τους 2038 οι εκθέτες και τους 32.527 επισκέπτες από 130 χώρες

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκηρώθηκαν τα φετινά Ποσειδώνια. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Ποσειδώνια 2024 έχουν ήδη περάσει στην ιστορία ως η διοργάνωση με τις περισσότερες συμμετοχές στην 55χρονη πορεία της Έκθεσης και οι διοργανωτές λαμβάνουν ήδη κρατήσεις για την επόμενη έκδοση, που έχει προγραμματιστεί για τις 1-5 Ιουνίου 2026.

Ανταπόκριση

Ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Είμαστε εντυπωσιασμένοι με την ισχυρή ανταπόκριση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας στα Ποσειδώνια 2024. Πολυάριθμοι εκπρόσωποι κάθε ναυτιλιακού τομέα και όλων των συλλογικών ενώσεων του κλάδου συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά με ενθουσιασμό για να παρουσιάσουν καινοτομίες, να δικτυωθούν, να κλείσουν συμφωνίες και να συζητήσουν το μέλλον του κλάδου. Από ναυπηγεία έως πλοιοκτήτες, νηολόγια πλοίων, προμηθευτές, νηογνώμονες, κατασκευαστές συστημάτων πρόωσης, παρόχους ενέργειας, προγραμματιστές λογισμικού, εμπορικές, χρηματιστηριακές, νομικές, συμβουλευτικές και χρηματοδοτικές εταιρείες, όλοι έδωσαν και πάλι το ‘παρών’ για δύο εβδομάδες για να δουλέψουν αλλά και να δικτυωθούν με τον τρόπο που μόνο στα Ποσειδώνια γίνεται». 

Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται στα σχόλια που έκαναν οι εκθέτες λίγο μετά το κλείσιμο των Ποσειδωνίων 2024. Συνολικά 32.527 επισκέπτες από 130 χώρες συμμετείχαν στην Έκθεση, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 12% σε σύγκριση με τα Ποσειδώνια 2022. Τα περισσότερα σχόλια περιλάμβαναν επαίνους για τη διοργάνωση, την ποιότητα των επισκεπτών και τις ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων που πρόσφερε.

Συμμετοχές

Συνολικά στα Ποσειδώνια συμμετείχαν εκθέτες από 81 χώρες από όλο τον κόσμο, με την πλειοψηφία των εκθετών να προέρχεται από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή από νότια και κεντρική Αμερική.

Ο Alessandro Segabinazzi, Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα, δήλωσε: «Η Βραζιλία εκπροσωπήθηκε στα Ποσειδώνια 2024 από τη Βραζιλιάνικη Ένωση Προμηθευτών και Υπηρεσιών Πλοίων (ABFN), με 16 από τα 33 μέλη της να συμμετέχουν στην Έκθεση. Τα Ποσειδώνια επέτρεψαν σε αυτές τις εταιρείες να εκθέσουν την τεχνογνωσία τους σε ένα υψηλά καταρτισμένο διεθνές κοινό, διευρύνοντας τις επιχειρηματικές προοπτικές και ενισχύοντας νέες συνεργασίες και εμπορικούς δεσμούς με στρατηγικούς παίκτες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, έδωσε τη δυνατότητα σε εκθέτες και επισκέπτες από τη Βραζιλία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις, καινοτομίες και προκλήσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας αυτού του δυναμικού κλάδου. Εκδηλώσεις όπως τα Ποσειδώνια διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση διεθνών συνεργασιών, ανταλλαγής γνώσεων και σχηματισμού σταθερών συνεργιών που οδηγούν τον κλάδο στην ανάπτυξη και την καινοτομία».

Παρουσία από τη Βραζιλία

Δεκαεννέα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Βραζιλία, το μικρονησιακό αρχιπέλαγος του Παλάου ήταν επίσης παρόν στα Ποσειδώνια 2024. Ο Πάνος Κιρνίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Νηολογίου του Palau (PISR), είπε: «Η συμμετοχή στα Ποσειδώνια μας προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία να συνεργαστούμε με πλοιοκτήτες, διαχειριστές και άλλους εμπλεκόμενους φορείς του ναυτιλιακού τομέα. Η φυσική παρουσία και αλληλεπίδραση παραμένει ασύγκριτη και μας επιτρέπει να δείξουμε ότι κατανοούμε την κρισιμότητα των σημερινών προκλήσεων για τον ναυτιλιακό τομέα. Φέτος, τονίσαμε εκ νέου τη δέσμευσή μας να συνεργαζόμαστε με πλοιοκτήτες που αναζητούν τις εύχρηστες, αποτελεσματικές και εστιασμένες στην ικανοποίηση των πελατών υπηρεσίες νηολόγησης πλοίων που προσφέρει το PISR».

Άλλοι εκθέτες από την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, ήταν εξίσου ενθουσιώδεις για τα Ποσειδώνια 2024.

Ο Γεώργιος Χατζημανώλης, Επικεφαλής Επικοινωνίας, Brand & Events της Kpler, δήλωσε: «Τα Ποσειδώνια 2024 ήταν μια απίστευτη επιτυχία για την Ελλάδα και την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως επιβεβαιώνουν όσοι συμμετείχαν. Για την ομάδα της Kpler ήταν μια πολύ θετική εμπειρία, καθώς παρουσιάσαμε τις κορυφαίες πλατφόρμες μας, Kpler και MarineTraffic. Η μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερό μας και η συνολική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης ήταν εντυπωσιακά στοιχεία. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική δουλειά τους».

Το μέλλον της ασφάλειας

Από την πλευρά του, ο Nick Brown, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Marine & Offshore του Bureau Veritas, τόνισε: «Τα Ποσειδώνια 2024 ήταν ένα υπέροχο γεγονός και μια καταπληκτική εβδομάδα. Είχαμε τόσες πολλές ευκαιρίες να συζητήσουμε το μέλλον της ασφάλειας των πλοίων, τις επιδόσεις και τη σημασία των αλυσίδων εφοδιασμού και αξίας. Το μέλλον της ναυτιλίας είναι κάτι περισσότερο από τα πλοία! Και όπως πάντα, υπήρχαν τόσες πολλές και καλές εκδηλώσεις – και τόσο λίγος χρόνος για να βρεθεί κανείς σε όλες. Συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ στην ομάδα των Ποσειδωνίων, που βρίσκονταν παντού. Ώρα τώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα Ποσειδώνια 2026».

Σύμφωνα με τον Ηλία Μακρή, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την Ε.Ε. της Weathernews, «Μετά τα 13 Ποσειδώνια στα οποία έχω παρευρεθεί, τα φετινά ήταν τα πιο επιτυχημένα και με τα σημαντικότερα οφέλη για όλους. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και ελπίζω ότι τα Ποσειδώνια 2026 θα είναι ακόμα καλύτερα».

Ευκαιρίες

Τέλος, η Ελένη Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Global Maritime Consultants Group, ανέφερε: «Οι ευκαιρίες δικτύωσης στα φετινά Ποσειδώνια ήταν ανεκτίμητες. Το ευρύ και πολυδιάστατο φάσμα των εκθετών και των συμμετεχόντων παρείχε μια ολοκληρωμένη εικόνα τόσο του σημερινού όσο και του μελλοντικού τοπίου της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Αποκομίσαμε πολύτιμη γνώση ώστε να λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση. Η διασύνδεση με κορυφαίους επαγγελματίες μας επέτρεψε να ανταλλάξουμε ιδέες και βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προώθηση της καινοτομίας και της αριστείας στις υπηρεσίες μας. Ακούγοντας τις εμπειρίες και τις απόψεις τόσων παραγόντων του κλάδου, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις λύσεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις πιο πιεστικές προκλήσεις και ευκαιρίες στον ναυτιλιακό τομέα. Τα Ποσειδώνια μάς επιτρέπουν να βρεθούμε όλοι μαζί για να πάμε τη ναυτιλιακή βιομηχανία μπροστά».

Τα Ποσειδώνια 2024 διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Επιτροπής Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με το νέο Λιμενάρχη Ιτέας

Το νέο Λιμενάρχη Ιτέας, Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Πρέντζα Γεώργιο, υποδέχθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Λιμενάρχη, στον

Η Μεταπολίτευση μετά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης (*)

Η πεντηκοστή επέτειος της Μεταπολίτευσης ως μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία  και τα πενήντα χρόνια της περιόδου από το 1974 έως σήμερα μας επιβάλλουν να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τον ιστορικό χρόνο. Για την ακρίβεια, θα έλεγα, ότι

ΠΑΘ 080: Στη Χαλκίδα για τη Ναυτική Εβδομάδα

Στη Χαλκίδα έφθασε χτες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, το περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής 080 «Άγιος Ευστράτιος», μήκους 60 μέτρων, για την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας Χαλκίδας 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνδιοργάνωση με

Τα αυθαίρετα και «ορφανά» λιμάνια, μια ανοιχτή πληγή… Η περίπτωση των Κυθήρων και άλλων πολλών λιμένων (*)

Υπάρχουν επίσης λιμάνια, στα οποία δεν υπάρχουν κιόσκια, υπηρεσίες για τους επιβάτες, τουαλέτες, κυλικεία, στέγαστρα, τουαλέτες, σε χώρους υποδοχής των επιβατών, αλλά και στα περισσότερα λιμάνια δεν υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης. Υπάρχουν και λιμάνια που δεν εφαρμόζουν σε όλες τις διατάξεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο