Θάνατος ναυτικού από χτύπημα των Χούθι

The strike on Tutor yesterday left the ship unable to manoeuvre, with one death onboard the vessel now confirmed

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Χτύπημα με τηλεχειριζόμενη λέμβο στο ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίων “Tutor” χτες στην Ερυθρά Θάλασσα, τραυμάτισε θανάσιμα ναυτικό και άφησε ακυβέρνητο το πλοίο, σύμφωνα με τον Lloyd’s List.

Έτσι, το “Tutor” γίνεται το δεύτερο πλοίο που χάνει μέλος πληρώματος λόγω επίθεσης των Houthi, μετά το θάνατο τριών ναυτικών στο πλοίο “True Confidence” (IMO: 9460784) νωρίτερα φέτος.

Η τελευταία ενημέρωση του βρετανικού φορέα UK Maritime Trade Operations αναφέρει ότι στο πλοίο υπάρχει εισροή υδάτων και είναι ακυβέρνητο.

Πολεμικό πλοίο της ενωσιακής επιχείρησης “EU Atalanta” συντονίζει την επιχείρηση επιθαλάσσια αρωγής για το “Tutor”. Δύο ρυμουλκά απεστάλησαν από τον όμιλο Tsavliris Salvage Group, τα οποία θα φτάσουν στο πλοίο σε δύο ημέρες.

Tο υπό λιβεριανή σημαία (ναυπ. 2022) χωρητικότητας 82.357 dwt πλοίο “Tutor” (IMO: 9942627) χτυπήθηκε πρώτα με σκάφος που περιγράφεται ως “μικρή λευκή λέμβος μήκους 5-7 μ.” στις 07:14, 66 ν. μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Hodeidah, Yεμένης.

Ο Lloyd’s List αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται περί τηλεχειριζόμενης λέμβου φορτωμένης με εκρηκτικά.

Ο διευθυντής του Control Risks κ. Cormac McGarry δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που τηλεχειριζόμενη λέμβος των Houthi βρίσκει το στόχο της, όμως πρόσθεσε: “Χρησιμοποιούν αυτό το όπλο επί σειρά ετών.”

Ο κ. McGarry είπε ότι στο παρελθόν οι Houthi έχουν χτυπήσει Σαουδαραβικούς στόχους με παρόμοιες πλωτές βόμβες.

Διευκρίνισε ότι τα σκάφη αυτά είναι “αρκετά απλοϊκά” και απλώς φορτώνονται με βαρέλια εκρηκτικών. Ο χειρισμός τους γίνεται με χρήση VHF, που απαιτεί οπτική επαφή του χρήστη με το σκάφος.

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με το νέο Λιμενάρχη Ιτέας

Το νέο Λιμενάρχη Ιτέας, Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Πρέντζα Γεώργιο, υποδέχθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Λιμενάρχη, στον

Η Μεταπολίτευση μετά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης (*)

Η πεντηκοστή επέτειος της Μεταπολίτευσης ως μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία  και τα πενήντα χρόνια της περιόδου από το 1974 έως σήμερα μας επιβάλλουν να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τον ιστορικό χρόνο. Για την ακρίβεια, θα έλεγα, ότι

ΠΑΘ 080: Στη Χαλκίδα για τη Ναυτική Εβδομάδα

Στη Χαλκίδα έφθασε χτες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, το περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής 080 «Άγιος Ευστράτιος», μήκους 60 μέτρων, για την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας Χαλκίδας 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνδιοργάνωση με

Τα αυθαίρετα και «ορφανά» λιμάνια, μια ανοιχτή πληγή… Η περίπτωση των Κυθήρων και άλλων πολλών λιμένων (*)

Υπάρχουν επίσης λιμάνια, στα οποία δεν υπάρχουν κιόσκια, υπηρεσίες για τους επιβάτες, τουαλέτες, κυλικεία, στέγαστρα, τουαλέτες, σε χώρους υποδοχής των επιβατών, αλλά και στα περισσότερα λιμάνια δεν υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης. Υπάρχουν και λιμάνια που δεν εφαρμόζουν σε όλες τις διατάξεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο