Πόσο χρησιμοποιούν τα social media οι Έλληνες;

Τα χαμηλότερα ποσοστιαία μερίδια συμμετοχής ανέφεραν η Γαλλία (44%), η Γερμανία (49%) και η Ιταλία (53%).

Πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινήθηκαν για το 2023 τα ποσοστά των Ελλήνων πολιτών που έκαναν χρήση των social media, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat.

Για τη χώρα μας, το ποσοστό των πολιτών που έκαναν χρήση των social media στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη έφτασε το 75,04%, στην Αττική ανήλθε στο 70,14% του πληθυσμού, ενώ στην Κεντρική Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 62,5%.

Σημειώνεται πως οι πολίτες που συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα (με δημιουργία χρήστη και διά-δραση σε Facebook, X, Instagram, Snapchat, TikTok κ.λπ.) ανέρχονταν κατά μέσο όρο στο 59% μεταξύ των ατόμων της ΕΕ.

Ανά χώρες της ΕΕ

Όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων της ΕΕ που συμμετείχαν σε social media, η Δανία ήταν η χώρα που ανέφερε το υψηλότερο ποσοστό με 91%, ακολουθούμενη από την Κύπρο (83%) και την Ουγγαρία (81%).

Τα χαμηλότερα ποσοστιαία μερίδια συμμετοχής ανέφεραν η Γαλλία (44%), η Γερμανία (49%) και η Ιταλία (53%).

Ανά περιφέρειες της ΕΕ

Σε 224 από τις 273 περιφέρειες της ΕΕ, η συμμετοχή στα social media ξεπερνούσε το 50%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε 6 περιφέρειες της Δανίας: Hovedstaden (η περιοχή της πρωτεύουσας) (92%), Syddanmark (90%), Nordjylland και Sjælland (και οι δύο 89%).

Άλλες περιφέρειες της ΕΕ ανέφεραν επίσης υψηλά ποσοστά χρήσης, όπως στις 3 ουγγρικές περιφέρειες της Βουδαπέστης (86%), της Közép-Magyarország (85%) και της Πέστης (84%), καθώς και στο Flevoland (84%) στις Κάτω Χώρες.

Τα χαμηλότερα μερίδια, όμοια και κάτω από 40%, καταγράφηκαν κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στη Γαλλία, αυτά ήταν η Γουιάνα (22%), η Μαρτινίκα (29%), η Γουαδελούπη (30%), η Βρετάνη (38%), η Haute-Normandie (39%) και η Bourgogne (40%). Στη Γερμανία, πρόκειται για τις περιφέρειες Sachsen-Anhalt (35%), Brandenburg (36%), Thüringen (38%) και Mecklenburg-Vorpommern (40%).

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο