Πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών “Για την προστασία και τη διαφύλαξη των ωκεανών μας”

Η UrbanAct υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών αφιερωμένο στην προστασία της θάλασσας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών.

Τρεις μεγάλες τοιχογραφίες θα υλοποιηθούν φέτος, μία στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, μία στο λιμάνι του Πειραιά και μία στο νησί της Σαντορίνης. Το πρόγραμμα ξεκινά με την τοιχογραφία στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά με τη συμμετοχή του καλλιτέχνη Life In Colour την περίοδο 19-25 Ιουνίου 2023.

Για αυτήν την τοιχογραφία ο Life In Colour επέλεξε ως κεντρικό στοιχείο για την “Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών” το δελφίνι, ένα ζώο ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια που συμβολίζει την ελευθερία, την ισορροπία και την αρμονία. Συμβολίζει επίσης την ανάσταση. Ταυτόχρονα, έχει μια παιχνιδιάρικη προσωπικότητα που μας θυμίζει ότι πρέπει να βλέπουμε τη ζωή με χαρούμενη αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Γι’ αυτό και “απευθύνεται” σε ανθρώπους που είναι ευγενικοί, φιλήσυχοι και έχουν βαθιά εσωτερική δύναμη. Το δελφίνι είναι ένα ζώο που συνδέει συμβολικά τους ωκεανούς με τις «κλειστές» θάλασσες όπως η Μεσόγειος και το Αιγαίο, δείχνοντας τη μεγάλη σημασία της παρουσίας του. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Πειραιά, τη φιλοξενία του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και την αποκλειστική χορηγία της Virgin Voyages.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη δήλωσε: «Η στόχευση μας μέσω και αυτής της δράσης είναι πολλαπλή. Αρχικά, χαιρόμαστε που μια υπέροχη τοιχογραφία ομόρφυνε την πόλη μας, ενώ παράλληλα το μήνυμα για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η κινητοποίηση των δημοτών σε ένα σχέδιο για την αειφόρο διαχείριση των θαλασσών μας είναι για όλους πολύ σημαντικά.

Θυμίζουμε πως ο Πειραιάς είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που σχεδίασε και υλοποιεί συγκεκριμένη Στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, τοποθετώντας τη θάλασσα στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη της πόλης, με κοινή συνισταμένη όλων των προσπαθειών, την οικονομική και κοινωνική επανασύνδεση του Πειραιά με τη θάλασσα και το μεγάλο λιμάνι. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Urbanact για την άψογη συνεργασία, την έμπνευση και την εκτέλεση.

Η UrbanAct εδώ και πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που “στέλνουν” μηνύματα, με καλλιτέχνες που “προσφέρουν” το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για μαθητές, δράσεις που συμβάλλουν στη γνώση, στο σεβασμό στο περιβάλλον, στη διαφορετικότητα, στη συνεργασία για αλληλοβοήθεια, στην ίδια τη ζωή.

Η Virgin Voyages είναι μια νέα ταξιδιωτική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε από τον Sir Richard Branson. Παρέχοντας επικές διακοπές στη θάλασσα, το Virgin Voyages ξεκίνησε στα τέλη του 2021. Σχεδιασμένο για απαιτητικούς ταξιδιώτες, το Virgin Voyages προσφέρει χαλαρωτικά δρομολόγια αποκλειστικά για ενήλικες για ταξιδιώτες 18 ετών και άνω. Αναχωρώντας αυτήν τη στιγμή από τις ηλιόλουστες πόλεις του Μαϊάμι, της Βαρκελώνης και της Αθήνας – και σύντομα θα περιλαμβάνει το Σαν Χουάν και τη Μελβούρνη – ο στόλος προσφέρει δρομολόγια σε περισσότερους από 100 προορισμούς που προκαλούν δέος σε τέσσερις ηπείρους.

Η Virgin Voyages έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μια επική αλλαγή στη θάλασσα για όλους. “Η δέσμευσή μας για την ‘αλλαγή της θάλασσας’ περιλαμβάνει την φιλοδοξία μας να είμαστε πρωταθλητές της υγείας των ωκεανών, να εμπλέκουμε τους ναυτικούς μας σε βιώσιμες πρακτικές και να προωθούμε υπεύθυνο και βιώσιμο τουρισμό στους προορισμούς μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την UrbanAct στην πρώτη μας σεζόν στον Πειραιά, για να αναδείξουμε την ομορφιά των ωκεανών μας και την ευθύνη μας να τους διαφυλάξουμε. Με την οπτική αφήγηση μιας ιστορίας, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε την κοινότητα να ενωθεί μαζί μας για να συμβάλλουμε στη διατήρηση των ωκεανών.”

UrbanAct

www.urbanact.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο