Πρώην αρχηγός βρετανικού Στρατού: «Θα ανατριχιάζατε αν ξέρατε πόσο μικρές είναι οι δυνάμεις μας μπροστά στη Ρωσία»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε το σύμπλοκο Ρωσίας, Κίνας και Ιράν» ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς, αρχηγός του γενικού επιτελείου του βρετανικού στρατού ως και πριν ένα μήνα, δήλωσε στην εφημερίδα Times ότι Ρωσία, Κίνα και Ιράν αποτελούν τις «νέες δυνάμεις του άξονα», προειδοποιώντας ότι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι πιθανός εντός των επόμενων πέντε ετών εάν δεν ληφθούν αντίμετρα, καθώς αυτή τη στιγμή ο αριθμός των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ είναι «ανατριχιαστικά μικρός».

Ωστόσο, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η σύγκρουση δεν ήταν δεδομένη αν τα μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, βελτίωναν σημαντικά τα όπλα τους.

«Οι περισσότερες εκτιμήσεις λένε ότι έχουμε κάπου πέντε έως δέκα χρόνια πριν η Ρωσία αναδιανοργανωθεί και είναι σε θέση να αποτελέσει το είδος της απειλής που αποτελούσε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία» δήλωσε ο σερ Πάτρικ Σάντερς.

«Αν λάβουμε τα σωστά μέτρα τώρα, αν αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τα κενά που έχουμε στις δυνατότητές μας, αν εκσυγχρονίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, αν κάνουμε την κοινωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ανθεκτικά, έτσι θα το αποτρέψουμε.

Αν το κάνουμε αυτό, η πιθανότητα είναι μικρή. Αν δεν το κάνουμε, αυξάνεται η πιθανότητα και ενθαρρύνεται η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν».

Εστιάζοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο σερ Πάτρικ Σάντερς δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι πλέον αρκετά ισχυρές για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις όπως η εισβολή στο νότιο Ιράκ το 2003 ή ακόμη και στις Νήσους Φόκλαντ το 1982.

«Θα μπορούσατε να συγκεντρώσετε τις δύο ταξιαρχίες που κατέλαβαν τα Φόκλαντ; Ναι, φυσικά και θα μπορούσαμε», είπε.

«Αλλά θα μπορούσαμε να τις πάμε εκεί; Θα μπορούσαμε να έχουμε τη δύναμη κρούσης που το έκανε δυνατό και να το διατηρήσουμε; Όχι».

Και ενώ ο στρατηγός δεν αποκάλυψε το μέγεθος των σημερινών αποθεμάτων του στρατού, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο αριθμός αυτός «θα έκανε τις τρίχες να σηκωθούν στο σβέρκο σας».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο