Πρώην πρωθυπουργοί, νομπελίστες και ευρωβουλευτές στην αμαρτωλή ΜΚΟ

Πρώην πρωθυπουργοί, νομπελίστες, ευρωβουλευτές και άλλες σημαντικές προσωπικότητες απάρτιζαν το διοικητικό συμβούλιο της αμαρτωλής ΜΚΟ «Fight Impunity» ο ιδρυτής της οποίας είναι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου «Qatargate». Η βεντάλια της έρευνας ανοίγει και πλέον περιλαμβάνει εκατοντάδες άτομα, επώνυμους και μη του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι τα οποία είχαν οποιαδήποτε σχέση με την ΜΚΟ.

Στην δεκάωρη κατάθεση του ενώπιον των βελγικών αρχών ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, μίλησε με λεπτομέρειες για την δράστη της ΜΚΟ και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera, ο Τζόρτζι «μιλούσε για δέκα ώρες υποχρεώνοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα της έρευνας να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπολοίπων προσώπων για την επόμενη ημέρα. Ανέφερε ονόματα και επώνυμα, έδωσε εξηγήσεις, είπε σε ποιον και από ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ “Fight Impunity”  αναφέρθηκε σε μεγάλες δωρεές που έγιναν χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του συμβουλίου επί τιμή στο οποίο συμμετείχαν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί».

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ, παρά τις παραιτήσεις που ακολούθησαν την αποκάλυψη του «Qatargate», όλα τα σημαντικά ονόματα που της έδιναν… πρόσωπο φιγουράρουν σε περίοπτη θέση. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Ντένις Μουκουέγκε, η πρώην εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, η πρώην επίτροπος Έμμα Μπονίνο και ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τι είπε για την Καϊλή

Ο Τζόρτζι ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα χρήματα που εντοπίστηκαν,  εφαρμόζοντας «την στρατηγική της Εύας Καϊλή: να διαχωρίσουν ο ένας τη θέση του από του άλλου προσπαθώντας να σώσουν αυτόν που έχει να χάσει τα περισσότερα, όπως η κ. Καϊλή ως μητέρα και ως πρόσωπο του οποίου πλήττεται το κύρος».

Ο Τζόρτζι παραδέχθηκε ότι μόνο αυτός έλαβε τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού και ήταν αυτά τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Στο ρεπορτάζ, η εφημερίδα αναφέρεται και στην άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή που ζήτησε ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Αναφορά γίνεται και στην έρευνα που ξεκίνησε στην Αθήνα η Οικονομική Εισαγγελία για τα αδικήματα της δωροληψίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την Εύα Καϊλή υπό την προϋπόθεση ότι η ευρωβουλευτής δεν θα διωχθεί στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε από δύο συναδέλφους του να αιτηθούν στις βελγικές αρχές αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.
Σκοπός των εισαγγελέων είναι να διακριβώσουν αν η Εύα Καϊλή έχει τελέσει τις αξιόποινες πράξεις της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθυστερημένη αφύπνιση της Δύσης

Εμείς βράζουμε στο ζουμί μας και βγάζουμε τα μάτια μας.  Γύρω μας, όμως, συμβαίνουν πράγματα που είναι σημαντικά αλλά και απρόβλεπτα, και μας αφορούν.  Η Τουρκία μοιάζει να τράβηξε το σχοινί στις σχέσεις της με τη Δύση παραπάνω από όσο

Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα από την Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν «απόβαση» σε τούρκικο λιμάνι με τον τελικό τους προορισμό να παραμένει άγνωστος. Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει για την ακρίβεια 3.968 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη -Προς στήριξη το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να κλείσει άμεσα το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και εμφανίζονται

Οι ένστολοι που θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για εκλογές ανάμεσα στους 350 υποψήφιους είναι και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: – Γεώργιος Φεστερίδης απόστρατος αστυνομικός στην Α’ Θεσσαλονίκης – Βασίλης Γκαλογιάννης Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ –