Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια συσκευών AIS

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΝΑΝΠ προκηρύχτηκε διεθνής, ηλεκτρονικός, ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια συσκευών AIS, παρελκόμενου εξοπλισμού και λογισμικού, συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας σύμβασης 850.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης Πλοίων (Automatic Identification System – AIS) είναι ένα σύστημα αναμεταδότη, το οποίο εκπέμπει και λαμβάνει σε σταθερή βάση πληροφορίες/δεδομένα και λειτουργεί στη ζώνη VHF της κινητής ναυτικής υπηρεσίας. Μέσω του συστήματος παρέχεται η δυνατότητα να αποστέλλονται πληροφορίες για το πλοίο επί του οποίου είναι εγκατεστημένος ο πομπός (π.χ. ταυτότητα/στοιχεία πλοίου, στίγμα, πορεία, ταχύτητα, φορτίο κλπ) σε άλλα πλοία ή και σταθμούς βάσης ή δέκτες που βρίσκονται εντός της εμβέλειας του πομπού AIS.

O διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια 10 σταθμών βάσης (base stations) και 93 δεκτών (receivers), οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε ισάριθμα κτίρια λιμενικών αρχών και θα ενταχθούν στο υπάρχον δίκτυο παράκτιας υποδομής AIS της χώρας. Επιπλέον, θα παρασχεθεί λογισμικό για τη συνολική διαχείριση και την επέκταση των δυνατοτήτων διασυνδεσιμότητας της υφιστάμενης κεντρικής υποδομής AIS του Λιμενικού Σώματος.

Με το εν λόγω έργο θα επιτευχθεί η ραδιοκάλυψη όχι μόνο του ελληνικού θαλάσσιου χώρου αλλά και ευρύτερων περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, όπου λόγω της μορφολογίας της ακτογραμμής η πλήρης κάλυψη είναι δυσχερής. Η εγκατάσταση των σταθμών AIS θα βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας, επιτήρησης του θαλάσσιου χώρου, ελέγχου αλιείας και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και η σχετική Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το σύστημα θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία εντός δεκατεσσάρων μηνών από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι η 20-09-2018 και ώρα 15:00, στη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), η δε διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης θα διενεργηθεί την 26-09-2018 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από την αρμόδια Επιτροπή.

Η προσφορά και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, από την 27-07-2018 μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών.

Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους θα παρέχονται από τη ∆/νση Προμηθειών Εποπτείας Αποθηκών (e-mail: [email protected], fax: 2131371361) και στα τηλ. 213-137-4210/1081 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επισημαίνεται ότι η Διακήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΝΑΝΠ (www.yen.gr), ενώ συστημικά είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τους τσάκωσαν με τρία κιλά χασίς – “Λαβράκι” έβγαλαν οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου,  στελέχη του οποίου κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, σήμερα το πρωί στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σπίτια στο

Κόρινθος: Παράνομο αλίευμα και αλιευτικός εξοπλισμός κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Κορίνθου

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, στελέχη της Υπηρεσίας μας εντόπισαν την 03/03/2024 ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος με επιβαίνοντα έναν (01) ημεδαπό να έχει διενεργήσει αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Βάγιας Σαρωνικού Κόλπου

«Βόμβες» από τον πρώην επικεφαλής της Frontex: «ΜΚΟ, Σόρος και Τουρκία πίσω από την απομάκρυνσή μου»

Στη συνέντευξη του Fabrice Leggeri στη Le Figaro με τίτλο «Οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ο αξιωματούχος επανέρχεται στους λόγους της αποχώρησής του από την υπηρεσία αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αυτό συνέβη λόγω

Η ώσμωση τρόμου και εγκλήματος στις φυλακές

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Γράφει 0 κ. Μάνος Καραγιάννης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και reader στη Διεθνή Ασφάλεια στο King’s College, London. Οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» καταδεικνύουν τη ριζική μετάλλαξη της ελληνικής τρομοκρατίας. Εδώ και

Μετάβαση στο περιεχόμενο