Προκλήσεις δίχως τέλος: Πρώην Τούρκος υπουργός ζητά εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε ελληνικά νησιά – «Αν χρειαστεί ας γίνει και πόλεμος»

Η αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης από τον Μασούμ Τουρκέρ
Δίχως τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία και αυτήν τη φορά ο Μασούμ Τουρκέρ (ήταν μέλος της κυβέρνησης του Μπουλέντ Ετσεβίτ), μιλά ανοικτά ακόμη και για πόλεμο κατά της Ελλάδας.

«Να πραγματοποιήσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» σε ελληνικά νησιά» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού CNN Turk, «αρκεί να τηρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης».

«Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί», επισημαίνει ο Τουρκέρ.

Ερωτηθείς αν μιλά για τα νησιά που όπως λέει η Τουρκία πρέπει να έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς, ο ίδιος απάντησε: «Ναι ψυχή μου, ξέρουμε πώς παραχωρήθηκαν τα νησιά εκείνα στην συνθήκη της Λωζάνης».

«Μα κύριε Μασούμ, αυτό που λέτε όμως σημαίνει πόλεμος», του απάντησαν. «Δεν είναι πόλεμος κύριέ μου. Αλλά αν χρειαστεί και πόλεμος ας γίνει, ναι αν είναι να γίνει πόλεμος ας γίνει για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας από την συνθήκη της Λωζάνης».

Προκλήσεις δίχως τέλος: Πρώην Τούρκος υπουργός ζητά εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε ελληνικά νησιά – «Αν χρειαστεί ας γίνει και πόλεμος»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή