Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Α. Γκουτέρες: Ας κάνουμε το 2022 έτος ανάκαμψης για όλους

«Να κάνουμε το 2022 ένα έτος ανάκαμψης για όλους», τους ανθρώπους, τον πλανήτη, την ευημερία, προκειμένου να ξεπεράσει η ανθρωπότητα τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζει, προτάσσει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ειδικότερα, υπογραμμίζει την ανάγκη ανάκαμψης από την πανδημία «με ένα τολμηρό σχέδιο για να εμβολιάσουμε όλον τον κόσμο παντού» και των οικονομιών «με τις πιο πλούσιες χώρες να υποστηρίζουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο με χρηματοδότηση, επενδύσεις και ανακούφιση χρέους».
«Ανάκαμψη από την έλλειψη εμπιστοσύνης και τη διαίρεση με μια νέα έμφαση στην επιστήμη, τα δεδομένα και τη λογική. Ανάκαμψη από τις συγκρούσεις με ένα ανανεωμένο πνεύμα διαλόγου, συμβιβασμού και ανάκαμψης για τον πλανήτη, με δεσμεύσεις για το κλίμα ανάλογες του μεγέθους και του επείγοντος της κρίσης» προκρίνει επιπροσθέτως.

Εστιάζοντας στις δοκιμασίας που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, «δοκιμασίες ηθικής και της πραγματικής ζωής», όπως σημειώνει, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρεται στη φτώχεια, στην άνιση διανομή των εμβολίων για τον COVID 19, στις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις για το κλίμα, στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις, στη διαίρεση και στην παραπληροφόρηση. «Ο κόσμος υποδέχεται το 2022 με τις ελπίδες μας για το μέλλον να δοκιμάζονται: Από τη φτώχεια που αυξάνεται και τις ανισότητες που μεγαλώνουν. Από την άνιση διανομή των εμβολίων για τον COVID 19. Από τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις για το κλίμα. Από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις, τη διαίρεση και την παραπληροφόρηση» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντόνιο Γκουτέρες τονίζει πως η εποχή της μεγάλης δυσκολίας αποτελεί επίσης την εποχή της μεγάλης ευκαιρίας, για να ενωθούμε με αλληλεγγύη. «Για να ενωθούμε πίσω από λύσεις που υπάρχουν για όλους. Για να προχωρήσουμε μπροστά – μαζί – με ελπίδα γι’ αυτό που η οικογένεια μας μπορεί να καταφέρει» επεξηγεί.

Καταληκτικά στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εύχεται σε όλους ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό Νέο Έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 23/01/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που

Στον τελικό του Australia Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Κέρδισε με 3-1 σετ τον Κατσάνοφ Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τέταρτο ημιτελικό καριέρας στη Μελβούρνη, έσπασε το «ρόδι», κέρδισε με 3-1 τον Κατσάνοφ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) και θα παίξει την Κυριακή στον δεύτερο τελικό grand slam της καριέρας του.