Προβληματίζουν οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές – Επί ποδός οι ελληνικές αρχές

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται συνοριοφύλακες, αστυνομία και λιμενικό – τόσο στον Έβρο, όσο και στο ανατολικό Αιγαίο – για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, καθώς τα κυκλώματα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την καλοκαιρία και να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους μετανάστες, στο ελληνικό έδαφος. Τέσσερις διακινητές – τρεις στην Πύλο και έναν στην Καβάλα – συνέλαβαν οι αρχές, ενώ τα ξημερώματα, στην Κω, είχαμε καταδίωξη ταχύπλοου, που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4 προσπάθειες παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα. Οι δύο ήταν επιτυχείς. 33 μετανάστες έφτασαν με πλοιάρια στις ακτές της Σάμου και της Κω. Στις άλλες δύο περιπτώσεις, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν έγκαιρα και απέτρεψαν την παράνομη είσοδο σε 95 μετανάστες που προσπάθησαν να φτάσουν σε Λέσβο και Σάμο.

Κως: Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες

Στην Κω τα ξημερώματα, σκάφος του Λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, εντόπισε φουσκωτό, με σβηστά φώτα. Ακολούθησε καταδίωξή του, καθώς ο καπετάνιος του προσπάθησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς και μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια. Ο διακινητής συνελήφθη και οι 10 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Έβρος: Οι διακινητές επωφελούνται από τη μείωση της στάθμης του ποταμού

Η χαμηλή στάθμη του Άρδα ποταμού στον Έβρο, ευνοεί τις εγκληματικές βλέψεις των διακινητών που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, οδηγώντας δεκάδες μετανάστες στα ελληνικά εδάφη.

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν 3 Αιγύπτιοι για την παράνομη διακίνηση των ανθρώπων που διασώθηκαν Ν/Δ της Πύλου

Σε μια μικρή ξύλινη βάρκα, ταξίδευαν από τη Λιβύη μέχρι αυτή να βυθιστεί ανοιχτά της Πύλου, 52 άτομα. Οι 3 διακινητές, Αιγύπτιοι στην καταγωγή συνελήφθησαν, ενώ οι 49 μετανάστες διασώθηκαν από τις λιμενικές αρχές της Καλαμάτας, με τη συνδρομή παραπλέοντος φορτηγού πλοίου.

4 άτομα συνελήφθησαν για μεταφορά παράτυπων μεταναστών σε Καβάλα και Έβρο το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά, οι μεταναστευτικές ροέςπου καταγράφονται το 2023 είναι υπερδιπλάσιες από το προηγούμενο έτος. 4.124 μετανάστες είχαν διέλθει τα ελληνικά σύνορα το πρώτο 8μηνο πέρυσι, 9.467 φέτος.

Προβληματίζουν οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές – Επί ποδός οι ελληνικές αρχές

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο