Προβληματίζουν οι παραιτήσεις λιμενικών από το νησί της Σαμοθράκης

Έντονος προβληματισμός παρατηρείται στους κόλπους του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη μετα από ομαδικές παραιτήσεις νέων υπαλλήλων από την Σαμοθράκη, λόγω της ανασφάλειας που, όπως υποστηρίζουν, τους δημιουργούν οι μη τακτικές ετήσιες μεταθέσεις.

Το θέμα αυτό έθεσαν με σχετικό έγγραφο στη διοίκηση όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, υποστηρίζοντας ότι «έτσι δημιουργείται τεράστια αρρυθμία στην λειτουργία της υπηρεσίας στο νησί».

Όπως αναφέρουν, «το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι λιμενικοί με 20 χρόνια προϋπηρεσίας παρέμεναν στο νησί 6 χρόνια ενώ το ελάχιστο όριο παραμονής είναι τα 2. Η πρόσφατη ενίσχυση με 17 άτομα προσωπικό βοήθησε στο να πάρουν απόσπαση οκτώ από αυτούς σαν μια προσωρινή λύση, αλλά όλο αυτό μαζί με το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές δεν ελευθερώνονται ώστε να έρθουν νέοι συνάδελφοι, οδηγεί σε μια χαώδη κατάσταση που αποτρέπει τους νέους λιμενικούς να μείνουν στο νησί».

Έτσι το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σύμφωνα με τον κύριο Ιωαννίδη τρεις παραιτήσεις λιμενικών και άλλες έξι περιπτώσεις συναδέλφων τους από το νησί οι οποίοι ζήτησαν χαρτί προϋπηρεσίας για να κάνουν αιτήσεις πρόσληψης σε άλλες προκηρύξεις.

Όλο αυτό δημιουργεί έναν εύλογο προβληματισμό, έχουν γίνει πολλές επισκέψεις στο νησί για να συζητηθεί από κοντά το πρόβλημα και αυτό που τονίσθηκε είναι ότι «αν δεν ομαλοποιηθεί το σύστημα των μεταθέσεων θα υπάρξει δυναμική αντίδραση».

Ενώ η δύναμη του προσωπικού στη Σαμοθράκη είχε φθάσει από τους 35 στους 27 με τις αποσπάσεις, (αυτό οδήγησε στην ενδυνάμωση με ένα ακόμη πλωτό σκάφος), οι 3 παραιτήσεις κατέβασαν τον αριθμό στους 24 και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί ο αριθμός να φθάσει τους 20 όπως το 2020 που δεν υπήρχε το δεύτερο πλωτό.

«θα είμαστε δυναμικοί σε κάθε υποβάθμιση των υπηρεσιών του Λιμενικού αλλά και της ζωής του προσωπικού μας» καταλήγει ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ Θράκης προσθέτοντας ότι εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους θ αντιδράσουν.

Πηγή: ερτ Ορεστιάδας

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική θητεία των γυναικών: αναγκαία και αναπόδραστη

Όταν προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για στελεχώσεις μονάδων στο  20-30%, εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι ο Στρατός Ξηράς είναι τόσο υποστελεχωμένος  που θέτει σε κίνδυνο την εδαφική μας ακεραιότητα. Μια που παρά την αλλαγή του γεωπολιτικού περιβάλλοντος

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων €870 εκατ. – Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις και αυξήσεις

Ο σχεδιασμός του 2025 είναι τελικά πιο φιλόδοξος από τις αρχικές παραδοχές του οικονομικού επιτελείου. Ακόμα κι έτσι, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, δεν διαταράσσονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι, πάντως, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το «πακέτο» των μόνιμων εισοδηματικών

Μισθοί: Τράπεζες και υψηλή τεχνολογία προσφέρουν τις καλύτερες αμοιβές

Ποιοι κλάδοι δίνουν τις καλύτερες αμοιβές; Ποιες παροχές επιλέγουν να προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού; Τι ζητά από τους εργοδότες η νέα γενιά; Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Director Advisory της KPMG, Γεωργία Καλεμίδου επικαλούμενη την πρόσφατη

Νέες τουρκικές βολές για το ελληνικό θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου, εκτόξευσε νέες βολές σχετικά με το θέμα της δημιουργίας από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο. Σε συνέντευξή του στην αντιπολιτευόμενη

Μετάβαση στο περιεχόμενο